12.12.2019 15:18

ΒΙΝΤΕΟ- «Ευκαιρία δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων χωρίς πρόστιμα»

Σημαντική ρύθμιση που πιθανά θα οδηγήσει και σε μείωση των ανταποδοτικών τελών, λέει ο Δήμαρχος Χίου

Μια σημαντική ευκαιρία να τακτοποιήσουν στους δήμους το ζήτημα της υποδήλωσης της επιφάνειας των κτισμάτων τους έχουν πλέον στη διάθεσή τους για τους επόμενους περίπου τρεισήμισι μήνες οι  ιδιοκτήτες ακινήτων. Με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών η οποία προστέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας το οποίο ήδη ψηφίστηκε, προβλέπεται η απαλλαγή από κάθε είδους πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά και αναδρομικότητα για όσους ιδιοκτήτες δηλώσουν στους δήμους που βρίσκονται τα κτίσματά τους, την πραγματική επιφάνειά τους. Το ζήτημα αυτό είναι σημαντικό καθώς προηγούμενη αντίστοιχη διάταξη αντί να εξυπηρετήσει, δημιουργούσε προβλήματα στους ιδιοκτήτες που εμφανίζονταν στους δήμους προκειμένου να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων.

Η διάταξη που κατατέθηκε προβλέπει ότι "Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης  για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ α΄βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή  ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.  Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγουμένου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνον από την 1.1.2020.".

Η διάταξη αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρη και στην χειρότερη περίπτωση για τον ιδιοκτήτη, δημιουργεί αναδρομικότητα τριών μηνών.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ