6.10.2021 14:31

Β. Μυριαγκός: «Η ΔΕΥΑΝΧ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πολιτών το καλοκαίρι» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κόρης Γεφύρι» και «Κατράρης» θα λύσουν το πρόβλημα υδροδότησης

Ελάχιστα ήταν σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ, Β. Μυριαγκό τα προβλήματα που προέκυψαν το καλοκαίρι καθώς όπως ανέφερε η ΔΕΥΑΝΧ εξασφάλισε την απρόσκοπτη ύδρευση σε όλο το νησί σε μια περίοδο ανομβρίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον «π» η παραπάνω εξέλιξη δεν ήταν τυχαία καθώς η ΔΕΥΑΝΧ είχε φροντίσει ήδη από τον προηγούμενο χειμώνα όπου προηγήθηκε προεργασία.

Μάλιστα κ. Μυριαγκός ελπίζει πως τον ερχόμενο χειμώνα θα βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού.

Ωστόσο όπως έχει αναδείξει και ο «π», για τον ίδιο, μοναδική λύση που θα λύσει το πρόβλημα υδροδότησης είναι η υλοποίηση δυο σημαντικών έργων:

«Πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον όλων των Χιωτών στην κατασκευή του φράγματος «Κόρης Γεφύρι» και στην σωστή λειτουργία του φράγματος του «Κατράρη». Όταν πραγματοποιηθούν αυτά τα δυο έργα τότε θα σταματήσει η Χίος να συζητά για το νερό».

Παράλληλα ο Βασίλης Μυριαγκός ενημέρωσε τους δημότες που διαθέτουν κοινωνικό τιμολόγια να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.  

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Β. Μυριαγκός κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό του έτους 2020, το οποίο έχουν τη δυνατότητα να το στείλουν είτε στην ιστοσελίδα katanalotes@m.deyaxiou.gr  είτε δια ζώσης στην αρμόδια Υπηρεσία.

Δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου είναι σύμφωνα με τον ίδιο όσοι διαθέτουν 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, 7.200 ευρώ εισόδημα για έγγαμο ζευγάρι, 8.400 ευρώ με ένα τέκνο και  9.600 ευρώ με δυο τέκνα. Μεταξύ άλλων κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να διεκδικήσουν και τα Α.με.Α., οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι αλλά και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έτσι με την ένταξη τους στο κοινωνικό τιμολόγιο οι πολίτες θα καταβάλλουν το 50% του κανονικού τιμολογίου της ύδρευσης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ