2.12.2022 17:26

«Αυξημένος δημοτικός προϋπολογισμός λόγω… ενισχύσεων Μηταράκη» - Βίντεο

93,7 εκ. ευρώ ο φετινός προϋπολογισμός έναντι 87 εκ. ευρώ του 2022

Στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Χίου, παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής ο φετινός δημοτικός προϋπολογισμός, που σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Μπελέγρη θα φθάσει τα 93,7 εκ. ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος αναφερόμενος στην αύξηση του φετινού προϋπολογισμού, επεσήμανε ότι πίσω από αυτή κρύβονται δύο βασικές παράμετροι. Η πρώτη αφορά στην ένταξη έργων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ενώ η δεύτερη αφορά στις τακτικές οικονομικές ενισχύσεις που έρχονται από τα ταμεία του Υπουργείου Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, επιβεβαιώνοντας έτσι το πολιτικό και οικονομικό δέσιμο του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. με τη δημοτική αρχή.

«Η διαφορά έγκειται κυρίως στο Τεχνικό Πρόγραμμα που το 2022 ήταν 44 εκ. ευρώ ενώ το 2023 ανέρχεται στα 51 εκ. ευρώ. Αυτή η διαφορά οφείλεται στο ότι έχουν ενταχθεί κάποια έργα στο πρόγραμμα «Τρίτσης, συν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από ενισχύσεις του Υπουργού του Νότη του Μηταράκη», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

Μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επιμέρους σε κωδικούς του προϋπολογισμού, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν 150.000 ευρώ για μίσθωση χώρων στάθμευσης, 170.000 ευρώ για αγορά οχημάτων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», 280.000 ευρώ για ναυαγοσωστική κάλυψη καθώς και 2,8 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του Κήπου και 3,5 εκ. ευρώ για μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο προϋπολογισμός θα περάσει από την επιτροπή διαβούλευσης, την Οικ. Επιτροπή, το παρατηρητήριο ΟΤΑ και τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ