4.10.2021 14:03

Ανοίγει η συζήτηση για εκ νέου συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διά ζώσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιέζουν οι αντιπολιτεύσεις με τον πρόεδρο του Δ.Σ. να σημειώνει ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για κάτι τέτοιο

Τη συζήτηση για τη διακοπή των διαδικτυακών συνεδριάσεων και την επιστροφή στην κανονικότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου άνοιξε το πρωί της Δευτέρας μέσα από παρέμβασή του ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη, ζητώντας από τον πρόεδρο του σώματος Παύλο Καλογεράκη να εξετάσει το ενδεχόμενο διά ζώσης συνεδριάσεων.

«Μπορούμε να συνεδριάσουμε ζωντανά…»

Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης Καραβασίλης, επεσήμανε ότι ήρθε η ώρα προκειμένου το Σώμα να επιστρέψει πίσω στα έδρανα, σημειώνοντας ότι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων θα απαιτηθούν κάποιες εφικτές αλλαγές, όπως η χρήση και του φουαγιέ του Δημαρχείου αλλά και η χρήση ασύρματων μικροφώνων όπου αυτό απαιτηθεί.

«Οι δια ζώσης συνεδριάσεις θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των συνεδριάσεων και θα επιλύσουν άλλα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν μέσα από τις διαδικτυακές συνεδριάσεις», επεσήμανε ο κ. Καραβασίλης.

«Είναι πολλές οι απαιτήσεις του νόμου»

Στον αντίποδα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης, ανταπάντησε ότι οι απαιτήσεις του νόμου είναι τέτοιες που προς το παρόν δεν επιτρέπουν τις δια ζώσης συνεδριάσεις.

«Οι σύμβουλοι πρέπει να έχουν ο ένας από τον άλλον 1,5 μέτρο απόσταση, ο χώρος για κάθε δημοτικό σύμβουλο να είναι 5 τ.μ. ενώ πρέπει να υπάρχει δυνατότητα καταγραφής σε όλο το χώρο της συνεδρίασης», ανέφερε και συμπλήρωσε: «ως προς το ενδεχόμενο χρήσης άλλου χώρου, όπως το Ομήρειο, προκύπτουν βασικά ζητήματα, όπως η καταγραφή των πρακτικών αλλά και η μεταφορά φακέλων των υπηρεσιών και της γραμματείας του Δ.Σ.».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ