4.10.2021 8:35

«Χίος Μπροστά»: Ώρα να επιστρέψουμε στις διά ζώσης συνεδριάσεις

Αίτημα για συνέχιση των διά ζώσης συνεδριάσεων κατέθεσε μέσα από παρέμβασή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης.

Στο γραπτό αίτημα ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι, υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα και πολλοί δήμοι της χώρας συνεδριάζουν με φυσική παρουσία ( τα μέλη που δεν είναι εμβολιασμένα θα συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη).

«Με κατάλληλη διάταξη κινητών γραφείων-τραπεζιών μπορεί να επιτευχθεί η συνέχεια της αίθουσας του ΔΣ. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο χώρος που καταλαμβάνουν τα καθίσματα του κοινού. Επίσης υπάρχει μεγαφωνική εγκατάσταση σε λειτουργία καθώς και οθόνες οι οποίες  δείχνουν την εικόνα και αναπαράγουν τον ήχο από την αίθουσα του ΔΣ. Με ελάχιστες εύκολες και γρήγορες προσθήκες στο σύστημα καταγραφής (πχ δύο-τρία ασύρματα μικρόφωνα) μπορεί να εκπληρωθούν οι συνθήκες εύρυθμης πραγματοποίησης των συνεδριάσεων ,αλλά και της συμμόρφωσης προς τις υγειονομικές απαιτήσεις. Άλλωστε τα ανοίγματα που έχουν και οι δύο αίθουσες είναι ικανά να προσφέρουν άπλετο αερισμό με νωπό αέρα.

Επειδή θεωρούμε ότι οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη υποβαθμίζουν την λειτουργία του σώματος (συχνές οι περιπτώσεις που φαίνονται παρόντες συνάδελφοι ενώ πραγματικά δεν είναι , υπάρχει δυσκολία στην συνεννόηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων αλλά και μεταξύ των μελών των παρατάξεων ,στην καταμέτρηση των ψηφοφοριών κλπ) ,θεωρούμε επιβεβλημένη πλέον την πραγματοποίηση συνεδριάσεων με φυσική παρουσία.

Είμαστε στην διάθεση σας να σας βοηθήσουμε στην εκπόνηση σκαριφήματος για την χωροθέτηση όλων των γραφείων και καθισμάτων ώστε να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα αυτή», αναφέρει.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ