23.6.2021 15:10

Ακόμα συζητάμε για το μέλλον της μοναδικής θαλάσσιας πύλης Σένγκεν στη Χίο

Να σταματήσει η «κατάληψη» της αίθουσας επιβατών από τους υπαλλήλους του Τελωνείου ζητά ο Κυριάκος Ζωάνος

Στο προσκήνιο έρχεται για μία ακόμη φορά το θέμα της αναμόρφωσης της αίθουσας επιβατών Χίου, αφού αφενός η κατάσταση του κτιρίου, αφετέρου η ιδιότυπη κατάληψή της από τους υπαλλήλους του Τελωνείου Χίου που έμειναν «άστεγοι» μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για την επαναλειτουργία του χώρου ως πύλης Σένγκεν, ειδικά αν τελικά η Κυβέρνηση αποφασίσει να ανοίξει τα σύνορα με την Τουρκία.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Κυριάκος Ζωάνος, εστίασε στην ανάγκη απομάκρυνσης του Τελωνείου από την αίθουσα επιβατών σημειώνοντας ότι, έχει ήδη ενοικιαστεί το κτίριο της πρώην Ιωνικής Τράπεζας και συνεπώς θα πρέπει οι υπάλληλοι να μετακομίσουν εκεί.

Αγώνας δρόμου μέχρι τα μέσα του 2022

Το θέμα της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αίθουσα επιβατών ανέδειξε μέσα από δηλώσεις του το μέλος του συνδυασμού «ΣυμμαΧία Αξιών» Γιώργος Αμέντας, σχολιάζοντας ότι αντί να συζητάμε τη δημιουργία δεύτερης πύλης Σένγκεν στα Μεστά αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε την πρώτη στο Λιμάνι της Χίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αμέντα, αντί η Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτεί το χρονικό κενό που δημιούργησε η πανδημία και να αναμορφώσει την αίθουσα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιτροπής, άφησε τον χρόνο να περάσει χαμένος, μη πράττοντας αυτά που όφειλε.

Έτσι, ο Δήμος καλείται πλέον να δώσει έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να εναρμονίσει κτιριακά και τεχνολογικά την αίθουσα επιβατών με τις νέες απαιτήσεις, το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2022.

Ανταπαντώντας ο Κυριάκος Ζωάνος, επεσήμανε ότι το Λιμενικό Ταμείο μέσα σε 1,5 χρόνο έχει κάνει όσες ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να προκύψουν λύσεις σε χρόνια ζητήματα.

«Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ξεκαθάρισε επιτέλους το ιδιοκτησιακό καθεστώς αφού μας παραχωρήθηκε το κτίριο από το Υπ. Οικονομικών. Παράλληλα προχωρά η μελέτη για αναβάθμιση του υφιστάμενου χώρου καθώς και της παλιάς ιχθυόσκαλας», είπε ο ίδιος.

Κριτική από τη «Συμμαχία Αξιών»

Τα προβλήματα στην αίθουσα Επιβατών, βρέθηκαν στο επίκεντρο κριτικής και του Νίκου Νύκτα, ο οποίος σε δηλώσεις του κατηγόρησε Δήμο, Περιφέρεια και Α.Α.Δ.Ε. ότι αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα το πιθανό άνοιγμα των συνόρων να βρει απροετοίμαστη τη Χίο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ