22.9.2023 16:16

Οι νέοι του Σήμερα - Πολίτες του αύριο

Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Μέσα σε ένα κλίμα οδύνης που κατέκλυσε τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουμε να παρατηρούμε μια καλπάζουσα επικαιρότητα την οποία δεν μπορούμε να αφουγκραστούμε και σίγουρα αδυνατούμε να προσαρμοστούμε μέσα σ’αυτήν.

Για εμάς τους νέους, που το παρόν μας έχει αρχίσει να χαράσσεται σταθερά και να αποκτά σώμα, είναι αδύνατον να σιωπούμε ότι το μέλλον μας προδιαγράφεται τόσο απαισιόδοξα. Είναι αδύνατον να σκύβουμε το κεφάλι και να δεχόμαστε τη μοίρα μας, ως έχει. Είναι αδύνατον να αποδίδουμε ευθύνες στους άλλους και εμείς οι ίδιοι απλώς να χαμογελάμε, να φτιάχνουμε μια βαλίτσα και να εγκαταλείπουμε το χωριό, το νησί, την πόλη, τη χώρα μας, αφήνοντάς την έρμαιο πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολλών άλλων συμφερόντων.

Μέσα σε μια γενιά που απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τα κοινά ,που ζει μέσα σε ένα ωραίο συννεφάκι που λέγεται φοιτητική ζωή ή την ενδιαφέρουν μόνο τα προβλήματα της οικογένειά της, ήρθε η στιγμή να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη προς την κοινωνία. Οι νέοι του σήμερα, είμαστε οι πολίτες του αύριο. Προδιαγράψτε από σήμερα-τώρα, σε τι κοινωνία θέλετε να βρεθείτε αύριο-μεθαύριο.

Αντί να υποδεικνύουν οι γονείς σας ή οι παππούδες τι θα ψηφίσετε να γίνεστε παράδειγμα εσείς και να τους λέτε ότι εγώ για το μέλλον μου θεωρώ καταλληλότερο τον Χ.

Η Χίος σε έχει ανάγκη! Δεν πρέπει ο τόπος μας, το νησί μας να καταντήσει τσιφλίκι λίγων..

Η Χίος για να γίνει πρωταγωνίστρια ξανά θέλει όλους εμάς συμπρωταγωνιστές! Με την Συμμαχία αξιών και τον Κώστα Τριαντάφυλλο πάμε να φτιάξουμε μια Χίο από ΕΜΑΣ για ΕΜΑΣ!

Βγείτε έξω και συζητήστε με την παρέα σας τι σας εκφράζει και τι όχι. Είναι η κατάλληλη στιγμή καθώς πρωτίστως στις αυτοδιοικητικές εκλογές θέλω να πιστεύω ψηφίζουμε τα πρόσωπα και όχι τα χρώματα. Η αποχή είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε. Το μέλλον είναι δικό μας και μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βοηθήσουμε να έρθει η αλλαγή.

Και τι χρειάζεται να κάνεις για να έρθει η αλλαγή; Απλά να αφιερώσεις 20 λεπτά από την Κυριακή σου και να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα. Μα θα μου πεις ρε συ Παντελή είμαι φοιτητής/φοιτήτρια βρίσκομαι εκτός Χίου δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να έρθω για να ψηφίσω. Και έχεις απόλυτο δίκιο! Τόσο άχρηστη έχουμε σταθεί σαν πολιτεία που δεν έχουμε φροντίσει να μπορούμε να ψηφίζουμε από τον τόπου που σπουδάζουμε εν έτη 2023 ή τουλάχιστον μία επιπλέον έκπτωση ή ακόμα και δωρεάν μεταφορά στους φοιτητές για να καταφέρουν να ψηφίσουν.

Αυτή η περίπτωση είναι απολύτως δικαιολογημένη, αλλά εάν βρίσκεσαι στη Χίο στις 8 Οκτωβρίου και δεν ψηφίσεις είναι πραγματικά κρίμα. Κρίμα να αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για εσένα χωρίς εσένα!

Θυμάμαι σαν τώρα την προσμονή να πάω να ψηφίσω πρώτη φορά. Να νιώσω ενεργός και χρήσιμος στην κοινωνία, ότι ασκώ ένα από τα πιο πολύτιμα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη: το δικαίωμα της γνώμης σε μια κρίσιμη κατάσταση. Η ψήφος είναι η γνώμη σας, μην κλείνετε μόνοι σας το ίδιο σας το στόμα. Μην αφήνετε κανέναν να σας χαλάσει τα όνειρα!

Παντελής Σεραφείμ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Συμμαχία Αξιών»

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ