ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πεπραγμένα του Γυναικείου Συνδέσμου "Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού"

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ- ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 2003

Website: www.filoichiotikouxoriou.grEmail: info@filoichiotikouxoriou.gr

____________________________________________________________________________________________________

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

Το Σωματείο με την υποστήριξη μελών και φίλων κατόρθωσε να παρέχει το παρακάτω φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.Με το φιλανθρωπικό τσάι της 2ας Δεκεμβρίου 2018 στηρίξαμε τονΠαγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ.

Σπουδαστικά Βοηθήματα- Υποτροφίες

Το Σωματείο στα πλαίσια της δραστηριότητός του για την στήριξη της παιδείας, χορηγεί  28 σπουδαστικά βοηθήματα σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ποσού 2.000,00 ευρώ το καθένα, συνολική ετήσια δαπάνη 56.000,00 ευρώ.

Επίσης χορηγείδύο (2) υποτροφίες για μεταπτυχιακέςσπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο, μια (1) στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, η οποία δίδεται στη μνήμη της Ιδρύτριας Μαρίας Α. Λαιμού,  και μια (1) στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου,  συνολικού ποσού 7.600,00 ευρώ.

Σχολεία

• ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων για αγορά κλιματιστικών, ποσό 1.500,00 ευρώ.
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου για την αγορά διαδραστικού πίνακα, ποσό  1.200,00 ευρώ.

-    Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Χίου, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούνιο

2017, για τις ανάγκες λειτουργίας του σχολείου, ποσό 1.000,00 ευρώ.

-    4ο Γυμνάσιο Χίου για την αγορά δύο laptop,  ποσό  935,00 ευρώ.

-Δομές υποστήριξης και εκπαίδευσης για αγορά σχολικού υλικού, ποσό 750,00 ευρώ.

- Για το πρόγραμμα ERASMUS,στοΛιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλωνποσό500,00

ευρώ και στο  Α΄ Επαγγελματικό Λύκειο ΧίουΕμπορική Σχολή ποσό 500,00 ευρώ.

Επιμορφωτικό Εργαστήρι

Υφαντική-Κέντημα-Δαντέλλα-Κοπτική-Ραπτική

Το Σωματείο στα πλαίσια της δραστηριότητός του γιατην  διατήρηση και διάδοση της λαϊκής χιώτικης τέχνης διατηρεί  επιμορφωτικό εργαστήρι, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου‘Ο Φάρος’ στην οδό Βερίτη 50, και στο οποίο  διδάσκονται υφαντική, δαντέλλα και κοπτική-ραπτική.

Η διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων γίνεται δωρεάν από το Σωματείομας, τα δε λειτουργικά έξοδα του εργαστηρίου, τα οποία βαρύνουν εξ ολοκλήρου το Σωματείο των Φίλων του Χιώτικου Χωριού, ανέρχονταισε 17.000 ευρώ ετησίως. Ο Σύλλογος έχει αναλάβει, επίσης, τα έξοδα συντήρησης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται.

Κοινωνική Δράση

• ΄Εκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες της Χίου,ποσό5.600,00 ευρώ.
  • Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων (Ε.Γ.Α.Ν.Υ. Χίου), η οποία συντηρεί την ΣΥΔ και το ΚΔΗΦ Χίου,  ποσό 1.000,00  ευρώ.
  • Γηροκομείο Χίου ποσό 700,00 ευρώ στη μνήμη των ιδρυτριών, ευεργετών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του  Σωματείου.
  • Δαπάνη για μαθήματα πλεκτικής και κοπτικής-ραπτικής στη Βολισσό, τα οποία γίνονται στον πολιτιστικό Σύλλογο  Βολισσού.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

• Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Φωταερίου (Τεχνόπολις-Γκάζι)  και στην περιοδικήέκθεση «160 χρόνια madeinGreece» (Μάρτιος 2018).

- Συμμετοχή στο συνέδριο τηςEuroclassica-Ομηρικής Ακαδημίας στην Αθήνα και

στη Χίο (Ιούλιος 2018).

-         ΄Εκθεση Υφαντικής Κεντήματος Δαντέλλας και Κοπτικής-Ραπτικής στο Ομήρειο

Πνευματικό Κέντρο Χίου (25-28 Ιουλίου 2018).

• Συμμετοχή σε Ημερίδα με θέμα «Αθήνα παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου για το2018»,στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκου με την συμμετοχή και άλλων Χιώτικων Σωματείων

(Δεκέμβριος2018).

• Έκδοση περιοδικού ‘ΚΑΜΠΑΝΕΣ ’Εορταστικές εκδόσεις.

Εκδρομές και ταξίδια

• Εκπαιδευτική εκδρομήστην Παναγία Κρήνα, Παναγία Σικελιά και Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, με ξενάγηση.
  • Ημερήσια εκδρομή στα Λιχαδονήσια Ευβοίας (Μάιος 2018).
  • Πενθήμερη εκδρομή και ξενάγηση στην Ρόδο-Σύμη-Πάτμο (13-17 Ιουνίου 2018).
  • Εξαήμερη εκδρομή και ξενάγηση στην Νάπολη - Ρώμη (14-19 Οκτωβρίου 2018).

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη, τους δωρητές και ευεργέτες του Σωματείου και όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο ενισχύουν το έργο του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαφήμιση