11.9.2019 11:20

Φοιτητικό Σπίτι- Οδηγός επιβίωσης

Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια!!! Οι κόποι, τα βάσανα και οι τόσες ώρες διαβάσματος απέδωσαν καρπούς και πέρασες στο πανεπιστήμιο! Αφήνεις λοιπόν πίσω σου τις σχολικές αίθουσες και προετοιμάζεσαι να περάσεις την πύλη του πανεπιστημίου! Η φοιτητική σου ζωή μόλις αρχίζει και όσοι το έχουν ζήσει ξέρουν πως είναι συναρπαστική! Ο πρώτος άθλος που θα αντιμετωπίσεις είναι η εύρεση σπιτιού αλλά αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά!

  •  Λίστες

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε κάθε νέο εγχείρημα η οργάνωση είναι το παν. Οι λίστες μας βοηθούν να μένουμε οργανωμένοι και να μην ξεχνάμε σημαντικές δουλειές ή πράγματα που πρέπει να γίνουν. Πριν φύγεις από την πατρική σου στέγη με προορισμό την περιπέτεια καλό είναι να φτιάξεις λίστες με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, τα πράγματα που πρέπει να αγοραστούν αλλά και τα πράγματα που έχεις και χρειάζονται μεταφορά. Για όσα θα χρειαστεί να αγοράσεις μπορείς πρώτα να συμβουλευτείς τους online καταλόγους με προσφορές στα καταστήματα που συγκεντρώνει το Kimbino. Στο νέο vicko φυλλάδιο θα βρεις οικιακό εξοπλισμό σε τιμές έκπτωσης. Καλό είναι επίσης, αφού ανατρέξεις στις αγγελίες, να φτιάξεις μια λίστα με σπίτια που σε ενδιαφέρουν και αν γίνεται να κλείσεις κάποια πρώτα ραντεβού για να τα δεις μόλις φτάσεις στην πόλη που πέρασες. Οι γονείς σου θα είναι πολύ χρήσιμοι σε αυτό το σημείο καθώς έχουν βρεθεί στη θέση σου και θα σου δώσουν πολύ σημαντικές συμβουλές.

  •  Περιοχή

Η περιοχή που θα νοικιάσεις το φοιτητικό σου σπίτι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Θέλεις να είναι σχετικά κοντά στη σχολή σου ώστε να μπορείς να πηγαινοέρχεσαι εύκολα. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πύλη του πανεπιστημίου. Πολύ συχνά οι περιοχές των σχολών βρίσκονται σε απόμερα σημεία αποκομμένες από το κέντρο. Είναι προτιμότερο να ψάξεις για ένα σπίτι πιο κεντρικό με καλή συγκοινωνία για τη σχολή σου. Αν έχεις γνωστούς στην πόλη που πέρασες ζήτα τη συμβουλή τους σχετικά με τις περιοχές που είναι εξυπηρετικές. Επίσης μόλις φτάσεις, μια βόλτα στην πόλη μπορεί να σε οδηγήσει να καταλήξεις στο ποια περιοχή σου αρέσει πιο πολύ. 

  •  Έπιπλα και συσκευές

Αν το σπίτι που θα βρεις δεν είναι επιπλωμένο, η αγορά επίπλων και συσκευών είναι ένα έξοδο που πρέπει να υπολογίσεις με προσοχή, αφού είναι εύκολο να ξεφύγεις από το μπάτζετ σου. Πριν βγεις στην αγορά πάρε μέτρα. Δε θες ο καναπές που θα αγοράσεις να μη σε αφήνει να κινηθείς- πίστεψέ με πολλοί την έχουν πατήσει! Συμβουλέψου επίσης τις προσφορές των καταστημάτων κι εκμεταλλεύσου τα ειδικά οικονομικά φοιτητικά πακέτα. Στις ικεα εκπτωσεις και στο νέο πρακτικερ φυλλάδιο και θα βρεις έπιπλα και συσκευές για το φοιτητικό σου σπίτι στις πιο συμφέρουσες τιμές.

  •  Τετραγωνικά

Όσον αφορά τα τετραγωνικά μην περιορίζεις την αναζήτησή σου σε μικρά διαμερίσματα όπως γκαρσονιέρες και δυάρια. Πολύ συχνά διαμερίσματα πιο μεγάλα είναι πιο οικονομικά λόγω μειωμένης ζήτησης και σου δίνουν τη δυνατότητα να μοιραστείς τα έξοδα με ένα συγκάτοικο. Ο όροφος είναι πολύ σημαντικός αφού δε θα ήθελες να μένεις σε ισόγειο σε περιοχές με αυξημένο θόρυβο ή εγκληματικότητα. Το ασανσέρ είναι απαραίτητο αν μένεις πάνω από τον 3ο όροφο!

  •  Προσοχή

Όσο κοιτάς διάφορα διαμερίσματα είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου κάποια βασικά σημεία που αξίζει να προσέξεις όπως τη θέρμανση, τα κοινόχρηστα και την υγρασία. Ζήτα να δεις τα σπίτια ημέρα ώστε να μπορέσεις να εντοπίσεις τυχόν σημάδια υγρασίας στους τοίχους. Καλό είναι επίσης να αναζητήσεις διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση στα οποία θα διαλέγεις εσύ πότε και πόσο θα καταναλώνεις. Μπορείς να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη ένα λογαριασμό κοινόχρηστων καθώς και των ΔΕΚΟ ώστε να ξέρεις τι σε περιμένει κάθε μήνα από έξοδα εκτός του ενοικίου. Τέλος μην ξεχάσεις να  κάνεις αίτηση για στέγαση και σίτιση καθώς και για το επίδομα ενοικίου στη σχολή που θα γραφτείς.

 

Άντε και καλή αρχή!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ