14.1.2022 13:41

Γιατί αξίζει να επενδύσετε σε ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας;

Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια διαδικασία που απαιτεί τεράστια προσήλωση και αποφασιστικότητα. Είναι μια αρκετά απαιτητική περίοδος για κάθε μαθητή που θέλει να πετύχει τον στόχο του και να περάσει στη σχολή της επιθυμίας του. Για να βγει νικητής από αυτόν τον αγώνα, πολύ συχνά παρατηρείται επιδίωξη ενισχυτικών μαθημάτων μετά το σχολείο.

Κάποια μαθήματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, οπότε είναι λογικό ο κάθε μαθητής να προσπαθήσει να βρει λύση που θα του δώσει την απαιτούμενη βοήθεια. Μερικά μαθήματα που είναι δημοφιλή καθότι απαιτητικά είναι μεταξύ άλλων τα μαθηματικά, η φυσική, τα αρχαία, αλλά και η ιστορία.

Γιατί λοιπόν πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας; Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων σε σχέση με τα μαθήματα στο φροντιστήριο; Παρακάτω θα δούμε κάποιους λόγους που θα τονίσουν τη σημαντικότητα αυτή.

Θέλετε να βρείτε αξιόπιστους καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας; Βρείτε τον επαγγελματία που θα σας καθοδηγήσει στην προσπάθεια της προετοιμασίας σας στην πλατφόρμα του instateacher.

1. Αμεσότητα

Το μεγαλύτερο όφελος που προσφέρουν τα ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας είναι η αμεσότητα ανάμεσα στον καθηγητή και τον μαθητή. Η μελέτη γίνεται στοχευμένα, και είναι πάντα βασισμένη στις δυνατότητες ή στις αδυναμίες του κάθε μαθητή. Συνεπώς, η προσπάθεια του μαθητή είναι πολύ συγκεκριμένη, και οι απορίες λύνονται επί τόπου, χωρίς να διαιωνίζονται ή να μεγαλώνουν. Ο καθηγητής έχει καλύτερη εικόνα για τις δυνάμεις του μαθητή, και έτσι μπορεί πιο αποτελεσματικά να προγραμματίσει την ύλη που χρειάζεται να καλυφθεί. Επιπλέον, η εύρεση ασκήσεων ή κειμένων για περισσότερη μελέτη γίνεται πιο εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε ένα φροντιστήριο, για παράδειγμα, θα έπρεπε ο κάθε μαθητής να περιμένει τη σειρά του για να απαντήσει. Αυτό δυστυχώς τρώει πολύ χρόνο από τη διδακτική ώρα.

2. Εμπιστοσύνη

Μερικοί μαθητές, ειδικότερα στην εφηβεία, δυσκολεύονται όσον αφορά την κοινωνικοποίησή τους. Κάποιοι είναι ιδιαίτερα ντροπαλοί, και δεν ανοίγονται εύκολα στο περιβάλλον μιας τάξης. Το να “εκθέσουν” τον εαυτό τους και να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα είναι για αυτούς άθλος. Με τα ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας όμως, οι μαθητές αυτοί νιώθουν άνετα να μοιραστούν τις απορίες τους, να πουν το μάθημα, να κάνουν ασκήσεις, ή να κάνουν λάθη χωρίς φόβο. Οι επαγγελματίες καθηγητές με χρόνια εμπειρίας που μπορείτε να βρείτε στο instateacher γνωρίζουν πολύ καλά πως θα ενισχύσουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης ενός μαθητή, και πως θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

3. Μαθησιακές δυσκολίες τέλος

Ακόμα ένα σημαντικό όφελος που προσφέρουν τα ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας είναι πως μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες δεν κουράζονται να παρακολουθήσουν την ύλη. Πολλές φορές όσοι αντιμετωπίζουν δυσλεξία, ή διάσπαση προσοχής ταλαιπωρούνται πολύ μέσα σε μια τάξη, δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη ροή του μαθήματος, και μένουν πίσω. Πλέον, με τη βοήθεια των ιδιαίτερων μαθημάτων, αυτό μπορεί να αποφευχθεί. Ο μαθητής κάνει την ύλη με το δικό του ρυθμό, χωρίς άγχος, και με χρήσιμες συμβουλές από τον εκπαιδευτικό.

Για να βρείτε έμπειρο καθηγητή ώστε να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας, εμπιστευτείτε την πολύ φιλική προς τους χρήστες πλατφόρμα του instateacher.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ