24.10.2017 12:27

Το «Share» ξεκλείδωσε και τις ψυχές των θεατών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η διστακτικότητα έδωσε τη θέση της στην ικανοποίηση και το αίσθημα αμφιβολίας-καχυποψίας για τη «διαφορετική» παράσταση που θα παρακολουθούσαμε μετατράπηκε σε ανυπομονησία για τη συνέχεια της.

Το «share»  μας καθήλωσε, μας συγκίνησε , μας έδωσε ελπίδα για το μέλλον και μας έμαθε να «ακούμε» το συνομιλητή μας.

Η ιδέα των μελών της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΚΠΕ να γιορτάσουν  τα 10 χρόνια λειτουργίας της μονάδας με μία «διαφορετική»- αυτοσχεδιαστική θεατρική παράσταση, κέντρισε το ενδιαφέρον του Χιακού Κοινού που το βράδυ του Σαββάτου κατέκλυσε ην αίθουσα  θεάτρου του Ομηρείου, ανυπομονώντας να διαμορφώσει το σενάριο της παράστασης.

Η αρχική αίσθηση ανασφάλειας που μπορεί να ένοιωθαν οι θεατές αντικαταστάθηκε άμεσα από το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας που τους  μετέδιδε με καταπληκτικό τρόπο ο  συντονιστής-σκηνοθέτης Δημήτρης, που με την ήρεμη και καθάρια φωνή του  κατάφερε αβίαστα να «ξεκλειδώσει» τις ψυχές των θεατών, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να τους βοηθήσει να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία.

Οι ηθοποιοί στη συνέχεια με διάφορους αυτοσχεδιασμούς, που περιελάμβαναν ήχους, κίνηση, διάλογο, μουσική, τραγούδι και φωτισμό,   αναπαρίσταναν επί σκηνής τις ιστορίες που μόλις είχαν ακούσει. Ως σεναριογράφοι της στιγμής έδιναν βάση σε λέξεις – κλειδιά της αφήγησης των θεατών και με έναν αξιοζήλευτο συντονισμό μεταξύ τους οι ηθοποιοί του Playback Ψ δραματουργούσαν επί σκηνής – και χωρίς πρόβες – ανθρώπινες ευαίσθητες ιστορίες.

Ζήσαμε την πιο συμμετοχική παράσταση των τελευταίων ετών στο νησί μας, πήραμε μέρος σε μια παραβίαση ψυχών από συντελεστές ψυχολόγους που ανέδειξαν σε όλους μας πως η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ