18.5.2021 13:12

Σε Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Χίου στήνεται η «Γαλάζια Ελευθερία»

«Καταδρομική» επιχείρηση εμβολιασμού από νοσηλευτές του «Αττικόν» και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα στηθεί ο σχεδιασμός της «γαλάζιας ελευθερίας» στη Χίο, έδωσε μέσα από συνέντευξή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, σημειώνοντας ότι όλα είναι έτοιμα ώστε στα τέλη του μήνα να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων της Χίου.

Στην παρούσα φάση, όπως εξήγησε, λειτουργούν 4 γραμμές Pfizer, 3 γραμμές Astra Zeneca και ακόμα 3 γραμμές με το εμβόλιο της J&J. Αυτές οι γραμμές θα λειτουργούν, σύμφωνα με τη διοικήτρια, παράλληλα με τον σχεδιασμό της «γαλάζιας ελευθερίας».

Ανοίγει η παλιά πύλη του Νοσοκομείου

Από 31 Μαϊου, εξήγησε η ίδια, θα τεθεί σε τοπικό επίπεδο ο σχεδιασμός για τον μαζικό εμβολιασμό στη Χίο. Σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο Χίου, θα καταφθάσουν νοσηλευτές από το «Αττικόν» και ο εμβολιασμός θα γίνεται στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στα κτίρια 1 και 2. Προκειμένου μάλιστα να μην υπάρξει συνωστισμός, θα ανοίξει για την εξυπηρέτηση των πολιτών και η παλιά πύλη του Νοσοκομείου από όπου θα γίνεται η είσοδος όσων έχουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Στόχος της ομάδας του «Αττικόν», εξήγησε η κα. Κανταράκη είναι ο εμβολιασμός 2.100 ατόμων μέσα σε μία εβδομάδα.

Στο Κέντρο Υγείας Χίου ο εμβολιασμός από το «Σταύρος Νιάρχος»

Παράλληλα με τους νοσηλευτές του «Αττικόν» θα καταφθάσει στο νησί, εμβολιαστική ομάδα από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η οποία θα στήσει και θα λειτουργήσει συνολικά 10 εμβολιαστικές γραμμές οι οποίες θα στεγαστούν στο Κέντρο Υγείας Χίου.

Ο στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να εμβολιαστεί 5.000 κόσμος με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J μέσα σε μία περίπου εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι συγκεκριμένες γραμμές θα εμβολιάζουν καθημερινά από 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και από τις 17 έως 20 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την κα. Κανταράκη, το κλείσιμο των ραντεβού θα γίνεται από τη ΔΥΠΕ με τρόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα για τους ενδιαφερόμενους προς εμβολιασμό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μέσα στο καλοκαίρι η Χίος θα καταφέρει να χτίσει τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία, χαρακτηρίζοντας ως απόλυτα θετικό το γεγονός ότι, οι Χιώτες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά ανάμεσα στους πληθυσμούς που επιθυμούν τον εμβολιασμό τους, κλείνοντας τα αυτιά τους στις «σειρήνες» της παραπληροφόρησης και της συνωμοσιολογίας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ