27.4.2021 14:27

Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό των 30-39 ετών με λίγα διαθέσιμα ραντεβού

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η προμήθεια των self tests

Άνοιξε η ψαλίδα του εμβολιασμού και για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών γεγονός που χαροποίησε μερικούς μόνο τις πρωινές ώρες καθώς μέσα στην ημέρα μειώθηκαν τα διαθέσιμα ραντεβού.

Ωστόσο σύμφωνα με τον φαρμακοποιό, Θ. Τσιλίμη η διαθεσιμότητα των εμβολίων αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι ακυρώσεις εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astrazeneca έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να αργεί και η ανοσία του πληθυσμού.

Ο κ. Τσιλίμης θέλησε να επισημάνει ότι οι πολίτες οφείλουν να λάβουν την ειδική γνώμη των γιατρών ώστε να προβούν σε οποιαδήποτε ακύρωση.

 «Εφόσον το Κράτος δίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο το πιο σωστό είναι να το κάνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται. Καλό είναι να ρωτάνε τους γιατρούς και όσο πιο νωρίς εμβολιαστούμε τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η ανοσία».

Η αύξηση του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί επιφορτίζει και το έργο των κέντρων εμβολιασμού γεγονός που αποδεικνύεται και από την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Τσιλίμη ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο τα φαρμακεία να βοηθήσουν την εμβολιαστική διαδικασία διενεργώντας εμβολιασμούς της εταιρίας Johnson&Johnson.

Στην εύλογη απορία των πολιτών σχετικά με τις ποσότητες διαθέσιμων εμβολίων ο κ. Τσιλίμης ανέφερε ότι πράγματι η αναλογία ποσότητας εμβολίων κάθε εταιρίας δεν είναι ίδια.

Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που από την περασμένη Δευτέρα επιχείρησαν να εφοδιαστούν με τα υποχρεωτικά self tests.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται ότι τα self tests μοιράστηκαν στην ίδια ποσότητα σε όλα τα φαρμακεία γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη που είχαν κεντρικά φαρμακεία της πόλης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ