31.1.2022 14:21

Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όσοι πολίτες έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από την ολοκλήρωση του βασικού τους εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, καθώς και όσοι έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες με το μονοδοσικό εμβόλιος της Johnson&Johnson.

 

«Έχουμε τάσεις σταθεροποίησης, αλλά η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει. Επιμένουμε στην προσπάθεια εμβολιασμού. Μετά από εισήγηση επιτροπής, από σήμερα έχουμε μερική αποκλιμάκωση των μέτρων. Από 7 Φεβρουαριου δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι όσοι έχουν συμπληρώσει 7μηνο από τη 2η δόση ή τρεις μήνες από την πρώτη δόση για το μονοδοσικό» είπε χαρακτηριστικά ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κάθε μέρα που περνάει και δεν εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας θέτουν τον εαυτό τους σε ανυπολόγιστο κίνδυνο. Γι’ αυτό επιμένουμε στην προσπάθεια εμβολιασμού τόσο με την πρώτη δόση όσο και για εκείνους που δικαιούνται την αναμνηστική δόση» συμπλήρωσε.

«Ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων, αποφασίστηκε -και ισχύει από σήμερα το πρωί- μερική αποκλιμάκωση των μέτρων που ίσχυαν και είχαν αποφασιστεί από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «αυτή την εβδομάδα μπαίνει σε εφαρμογή, μετά από ένα εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο, η παράδοση αντιϊκών χαπιών στο σπίτι, σε συμπολίτες μας από 18 ετών και πάνω που έχουν προβλήματα υγείας -όχι σε εγκύους- και βρίσκονται θετικοί με κορωνοϊό».

«Οι άνθρωποι αυτοί, αμέσως μόλις διαπιστώσουν -με rapid ή pcr test- ότι είναι θετικοί, μπορούν να επικοινωνούν με το γιατρό τους, ο οποίος στη συνέχεια θα κάνει στην πλατφόρμα αίτηση χορήγησης του χαπιού. Η απάντηση θα δίνεται μέσα σε 24 ώρες με SMS και στο γιατρό και στον ασθενή. Ο ΕΟΠΥΥ θα επικοινωνεί με τον ασθενή, και αφού επιβεβαιώσει τη διεύθυνση θα μεταφέρει τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς.
Αυξάνουμε διαρκώς τις δυνατότητες απόκρισης στην πανδημία και προσφέρουμε περισσότερες επιλογές στο ιατρικό προσωπικό και στους πολίτες», ανέφερε.

Για την πρόταση δυσπιστίας

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα πυροτέχνημα, αποδείχτηκε πως ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία, χωρίς αντίκρισμα. Ήταν μια μομφή χωρίς μορφή» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,

Χαρακτηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως «κίνηση απελπισίας» εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε «μια κυβέρνηση υπεύθυνη και συμπαγή, που στηρίζει τη δικαιοσύνη ως πυλώνα της Δημοκρατίας»

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα πυροτέχνημα, αποδείχτηκε πως ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία, χωρίς αντίκρισμα. Ήταν μια μομφή χωρίς μορφή. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή έδειξε μια κυβέρνηση υπεύθυνη και συμπαγή, που στηρίζει τη δικαιοσύνη ως πυλώνα της Δημοκρατίας».

Ο κ. Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφερόμενος σε κάθε τομέα από την εθνική άμυνα, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία.

«Ανέδειξε τις πολιτικές μας για την οικονομία, καθώς η Ελλάδα θα παρουσιάσει ανάπτυξη του ΑΕΠ πολύ πάνω από 7%, η ανεργία έχει πέσει πολύ και οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια. Ανέδειξε το άλμα που συντελείται στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Ανέδειξε τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον υπερδιπλασιαμό των ΜΕΘ, την ανάπτυξη του δημόσιου σχολέιου. Οι πολίτες διαπίστωσαν την απουσία εναλλακτικής πρότασης» υπογράμμισε.

Παράταση προθεσμιών με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες

Όπως επεσήμανε έχει δοθεί νέα παράταση για το «Εξοικονομώ» μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ όσοι έχουν κάνει δηλώσεις μεταβίβασης και γονικής παροχής μπορούν να συντάξουν τα έγγραφα έως τις 31 Μαρτίου με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Επίσης, παρατείνεται η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ για ρύθμιση χρεών έως και 72 δόσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους πολίτες για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, νέα παράταση, κατά 15 ημέρες, στη διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων και έτσι η καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται στις 15 Φεβρουαρίου 2022.

  • Δίνεται -μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας- η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά έγγραφα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και να προχωρήσουν με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

  • Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει την τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.

  • Δίνεται δίμηνη παράταση έως και τις 31 Μαρτίου 2022 στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

  • Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Πηγή: CNN.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ