30.11.2023 15:17

«Η δημόσια υγεία νοσεί αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί» - Βίντεο

Ακόμα μία κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία με τους υγειονομικούς να προειδοποιούν για υποβάθμιση άνευ προηγουμένου

Ακόμα μία υποτονική κινητοποίηση κόντρα στα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα στο κομμάτι της παροχής υγείας στη Χίο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Βουνακίου, στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν η άμεση στελέχωση με γρήγορες διαδικασίες του νοσοκομείου της Χίου και όλων των μονάδων υγείας στο νησί με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν ανέχονται πλέον τη συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης που από τη μία εντατικοποιεί τη δουλειά στο πεδίο και από την άλλη πετσοκόβει τους μισθούς.

Οι ίδιοι αναφέρθηκαν και στο ακτινολογικό του Νοσοκομείου Χίου λέγοντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιτάχυνσης της ιδιωτικοποίησης μέσα από συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα.

«Η  ανάθεση των υπηρεσιών διάγνωσης του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου  του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος   σε ιατρική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα, σηματοδοτεί την παραπέρα υποβάθμιση, αφού το ακτινολογικό τμήμα ωθείται σταδιακά να βάλει «λουκέτο» σε μια σειρά από καίριες λειτουργίες του, που είναι σημαντικές για την πρόληψη, τη διάγνωση  και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ζωής του χιώτικου λαού», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ