14.2.2022 16:48

Χαλάρωση μέτρων εισηγείται η κυβέρνηση

Προς την κατεύθυνση μερικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας θα κινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της κυβέρνησης προς την επιτροπή των ειδικών. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου θα εισηγηθεί αύξηση πληρότητας στα γήπεδα άνω του 50%, επαναφορά των ορθίων στη διασκέδαση και επιστροφή των σχολικών εκδρομών.

Ανάλογο αίτημα, ως προς τα γήπεδα, είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο η επιτροπή δεν το ενέκρινε, διατηρώντας το πλαφόν του 10% επί της χωρητικότητας των γηπέδων, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Σήμερα, όπως κάθε Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου η τακτική σύσκεψη με αντικείμενο την πανδημία, ενώ οι τελικές αποφάσεις της επιτροπής αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίασή της, την Τετάρτη.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το αν θα γίνουν φέτος, έπειτα από δύο χρόνια «παγώματος» και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα. 

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι το φετινό Πάσχα να εορταστεί σαφώς πιο κοντά στην κανονικότητα, μετά από επίσης δύο χρόνια περιορισμών.

Πάντως, η εικόνα βραδείας αποκλιμάκωσης της πανδημίας συνιστά παράγοντα που μετατρέπει σε σύνθετη εξίσωση τα επόμενα βήματα χαλάρωσης, τα οποία, όπως προειδοποιεί η πλειονότητα των ειδικών θα πρέπει να γίνουν σταδιακά και προσεκτικά. 

Πηγή: Καθημερινή 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ