10.8.2022 13:35

"Φρένο" στα ψέματα της ΝΟΔΕ Χίου βάζει το ΕΚΑΒ

Οι διασώστες διαμηνύουν ότι δεν θα αφήσουν να μετατραπεί ένα σοβαρό θέμα σε κομματικό παιχνίδι

Φρένο στις αναλήθειες της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας που επιχειρεί να συγκαλύψει τον εμπαιγμό του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη σε βάρος των Χιωτών, τη στιγμή που το αντίστοιχο πρόβλημα στη Λέσβο λύθηκε με μία απλή παρέμβαση συμβούλου του Πρωθυπουργού, βάζει μέσα από ανακοίνωσή του το Σωματείο των Διασωστών της Χίου.

Οι διασώστες μέσα από την ανακοίνωσή τους, εκθέτουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα του οφείλονται συνολικά 1.419 ημέρες ρεπό και αδειών, κάτι που αναδεικνύει την σε βάρος τους λειτουργία του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ, ελλείψει προσωπικού.

Οι διασώστες επισημαίνουν ότι σήμερα στη Χίο υπηρετούν 14 ενεργοί διασώστες, προσθέτοντας ότι απαιτούνται τουλάχιστον 11 προσλήψεις για να μπορέσει να λειτουργήσει επαρκώς και σε 24ωρη βάση το ΕΚΑΒ στο νησί.

Αναλυτικά σημειώνουν:

Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου (09-08-2022) σχετικά με το ΕΚΑΒ επιδιώκει αφενός να θολώσει τα νερά με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφετέρου να υποβαθμίσει εν μέρει το σοβαρότατο πρόβλημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Χίου.

     Η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνεται σε αριθμούς που είναι αμείλικτοι:

  1. Στο ΕΚΑΒ Χίου τη δεδομένη χρονική στιγμή υπηρετούν 14 ενεργοί διασώστες.
  2. Μας οφείλονται συνολικά 1419 ημέρες ρεπό και άδειες, τις οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει διότι πρώτιστο μέλημα μας είναι η εξυπηρέτηση των τρέχοντων αναγκών των κατοίκων του νησιού μας και η διατήρηση της ασφάλειας τους στο μέτρο του εφικτού δεδομένων των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Τομέας.
  3. Ψευδής και πλήρως συκοφαντική αποτελεί και η δήλωση στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου ότι επτά διασώστες δεν υπηρετούν ως οφείλουν. Η πραγματικότητα είναι ότι ένας εργαζόμενος τελεί σε άδεια συνταξιοδότησης, ένας εργαζόμενος έχει μερική απαλλαγή ένεκα σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί και ακόμη ένας εργαζόμενος τελεί νομίμως σε άδεια ανατροφής τέκνου.
  4. Οι υφιστάμενες ανάγκες του ΕΚΑΒ Χίου απαιτούν την πρόσληψη τουλάχιστον 11 μόνιμων διασωστών προκειμένου να λειτουργεί με ασφάλεια όλο το 24ωρο με δύο ασθενοφόρα.

     Οι εργαζόμενοι επιχειρούμε πάνω από τις δυνάμεις μας με άκρατο επαγγελματισμό, αυτοθυσία και αυταπάρνηση έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κάποιους να μετατρέψουν το σοβαρότατο πρόβλημα της ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της Χίου σε ένα κομματικό παιχνίδι.


 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ