13.4.2021 16:39

Υδροπλάνα: Πρώτες πτήσεις τον Σεπτέμβριο

Τρία αμφίβια υδροπλάνα αναμένεται να δοθούν στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς αποτελεί γεγονός η πρώτη επίσημη ανακοίνωση πτητικής δραστηριότητας στον χώρο. Ύστερα από πολλά χρόνια προσπαθειών, προαναγγελιών και προγραμματισμού, ο οποίος ποτέ δεν υλοποιήθηκε, τα τέλη του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις. Η Grecian Air Seaplanes έρχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας, να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην Ελλάδα σχετικά με τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών και των παραλίμνιων περιοχών τόσο με την ηπειρωτική χώρα όσο και μεταξύ τους. Ένα γερμανικό fund επενδύει μέσω της εταιρείας AXIONAIR στη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων Grecian Air Seaplanes, στην οποία συμμετέχουν η κ. Μαρία Τόκτωρ και ο κ. Αναστάσιος Γκόβας, πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια». 

Η Grecian Air Seaplanes προγραμματίζει να ξεκινήσει τις πτήσεις της στις αρχές Σεπτεμβρίου με τρία αμφίβια υδροπλάνα 19 θέσεων, τα οποία προοδευτικά θα αυξάνονται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χώρας. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο, η εταιρεία θα διαθέτει μεικτό στόλο, καθώς κάποια υδροπλάνα θα είναι ιδιόκτητα και κάποια μισθωμένα, με το κόστος αγοράς κάθε υδροπλάνου να ανέρχεται στα 7 εκατ. δολάρια. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο, όπου βρίσκονται τα πρώτα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια, και σταδιακά το πτητικό έργο της εταιρείας θα επεκτείνεται και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας, ακολουθώντας την πορεία αδειοδότησης των υδατοδρομίων στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

«Χάρη στον πολυνησιακό χαρακτήρα της και στον σημαντικό αριθμό λιμνών που διαθέτει, η χώρα μας, με μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον πλανήτη, μήκους 16.000 χιλιομέτρων, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος», αναφέρει η εταιρεία. Η δραστηριότητά της θα περιλαμβάνει τακτικές και ναυλωμένες (charter) πτήσεις, περιηγητικές, νοσοκομειακές, cargo κ.λπ. 

«Υλοποιείται ένα καινοτόμο project με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας. Στην πλήρη ανάπτυξή του το έργο αυτό θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατ. ευρώ. Ενώνουμε την Ελλάδα και αναπτύσσουμε ένα νέο τουριστικό προϊόν για τη χώρα μας», σημειώνει ο Δημήτρης Μπαμπάκος, εκ των βασικών μετόχων του γερμανικού fund και της AXIONAIR.

Πηγή: Καθημερινή

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ