12.3.2024 12:16

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών τίμησε τη γυναίκα

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια ενημερωτική και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Σύμπλευση. 

Οι γυναίκες του νησιού παρακολούθησαν την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 την ομιλία με θέμα: "Η γυναίκα σήμερα: Ανακαλύπτοντας τα δικαιώματά της, διεκδικώντας την ευτυχία της".

Αξιοποιώντας τα μέσα που η τεχνολογία μάς δίνει, καταφέραμε να έχουμε κοντά μας, μέσω τηλεδιάσκεψης την ομιλήτρια Φρόσω Φωτεινάκη, ψυχολόγο- ψυχοθεραπεύτρια.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί με μία ιστορική αναδρομή για τους αγώνες των γυναικείων εργατικών κινημάτων και για τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί καθώς και για τα εμπόδια και τις διακρίσεις που υφίστανται ως σήμερα οι γυναίκες στο χώρο της εργασίας και ευρύτερα. 

Η κ. Φωτεινάκη ανέλυσε το πώς οι γυναίκες διεκδικούν την ευτυχία τους σε μια προσπάθεια να συνδυάσουν τον πολυδιάστατο ρόλο τους και ακολούθησε εποικοδομητική διαδραστική συζήτηση. 

Την εκδήλωση προλόγισε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών Νίκη Δρίβα.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στις γυναίκες Αντιδημάρχους του Δήμου Μαργαρίτα Κούτικα και Νταϊάνα Κατακουζινού.

"Η θερμή συμμετοχή των πολιτών και η ανταπόκρισή τους, μας γεμίζει με αισιοδοξία και όρεξη να επαναλάβουμε αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον. Η τεχνολογία είναι άλλωστε σύμμαχος μηδενίζοντας τις αποστάσεις και δίνοντας την ευκαιρία στους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας να επωφελούνται από επιμορφωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη της ΑΜΚΕ Σύμπλευσης που είναι πάντα παρόντα σε κάθε μας κάλεσμα", δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης προσφέρθηκε ένα γλαστράκι δώρο, στο πλαίσιο σε κάθε γυναίκα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ