11.5.2021 12:36

«Γαλάζια ελευθερία» με χιλιάδες εμβολιασμούς νησιωτών μέχρι τον Ιούνιο

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με νησιωτικούς περιφερειάρχες και δημάρχους ώστε να προηγηθούν εμβολιαστικά τα νησιά από την ηπειρωτική Ελλάδα

 Το σχέδιο της Κυβέρνησης υπό τον τίτλο «Γαλάζια Ελευθερία» για τον μαζικό εμβολιασμό των νησιωτών το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου παρουσίασε το πρωί της Τρίτης στους νησιώτες περιφερειάρχες και Δημάρχους, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός του συγκεκριμένου σχεδίου είναι ο μαζικός εμβολιασμός του νησιωτικού πληθυσμού ώστε το άνοιγμα του τουρισμού να καταστεί πιο ασφαλές για τους ντόπιους που θα κληθούν να έρθουν σε επαφή με πολίτες τρίτων χωρών αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιασμός προβλέπει την άμεση αποστολή εμβολιαστικών κλιμακίων από την Αθήνα στα νησιά, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Μιλώντας στο Politischios.gr ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, σημείωσε ότι, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης τη συνδρομή τους στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», με τις αρμοδιότητες των φορέων της αυτοδιοίκησης να προκύπτουν μέσα από νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, μεθαύριο Πέμπτη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ