23.10.2023 11:27

Μια ξεχωριστή εμπειρία με επίκεντρο την Μαστίχα!

To Mastiha Experience είναι ένα γαστρονομικό - εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έμφαση στην Μαστίχα Χίου και απευθύνεται σε ειδικευμένο κοινό του κλάδου της εστίασης.

Από το 2016 που υλοποιείται το συγκεκριμένο project από την ομάδα του Oz, περισσότεροι από 500 επαγγελματίες (bartenders, chefs, brand ambassadors, πωλητές, διανομείς ποτών, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, influencers, ιδιοκτήτες εταιρειών της ποτοποιίας κ.α.) έχουν λάβει μέρος μέσω του brand Skinos Mastiha Spirit και περίπου 25 επιπλέον επισκέπτες μέσω του νεοφερμένου brand Axia Spirit. 

Το όφελος που δημιουργείται από αυτές τις ενέργειες είναι ένα win - win αποτέλεσμα μεταξύ των εταιρειών μαστίχας που δημιουργούν υπεραξία στο προϊόν τους, καθώς οι επισκέπτες βιώνουν την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία της καλλιέργειας της μαστίχας από την στιγμή που θα χαραχτεί το φυτό μέχρι η πρώτη ύλη να γίνει απόσταγμα. 

Τοπικός Μαστιχοπαραγωγός - Αυγουστής Φυτίλης

Ο στόχος των δημιουργών του project Mastiha Experience είναι να εξωτερικεύσουν την αγάπη για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, την αγάπη για την μαστίχα και κατ’ επέκταση του νησιού της Χίου, αλλά και την ανάδειξη συνεργατών που συμμετέχουν κάθε φορά που προγραμματίζεται ένα Μastiha Experience όπως bar και καφέ της Χίου που έχουν συνεργασία με τα εν λόγω brand, εστιατόρια - ταβέρνες, καταλύματα, πρακτορεία ενοικίασης λεωφορείων, κάβες ποτών, ξεναγοί κλπ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2016 που δημιουργήθηκε και πραγματοποιείται στο νησί της Χίου το Mastiha Experience, αρκετές χιλιάδες ευρώ έχουν διανεμηθεί σε τοπικές επιχειρήσεις του νησιού μέσω των συνδεδεμένων με το project brand. Το σημαντικότερο όμως όφελος που προκύπτει από αυτή την βιωματική εμπειρία των επαγγελματιών, είναι η διάδοσή της στον τόπο διαμονής τους και στον τομέα που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Ένα Mastiha Experience τελειώνει πάντα με τους συμμετέχοντες να θέλουν να παρατείνουν τις ημέρες των διακοπών τους ή να επιστρέψουν στον τόπο που γνώρισαν την μαστίχα και την “Χιώτικη” φιλοξενία.

Mastiha Experience 2023 σε συνεργασία με το Skinos Mastiha Spirit

Η Ομάδα του  Oz ως μέλη μιας συλλογικής προσπάθειας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες Skinos Mastiha Spirit και Axia Spirit για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν συνεργαστεί για την ανάδειξη αυτού του εγχειρήματος. Τέλος, ευχαριστούμε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τα Mastiha Shop και το Μουσείο Μαστίχας για την συνεργασία και την αναγνώριση της προσπάθειάς μας.

VIP VISITOR QUOTE:
I wanted to thank all of you for the fantastic experience in your beautiful land, thank you for giving me the opportunity to meet all of you and the contact with real soul of Chios. Luigi Capasso 
GM Beverage Los Angeles, USA

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ