3.7.2018 21:34

«Το τραγούδι της πέτρας» κέρδισε τις εντυπώσεις και την 1η θέση στο φεστιβάλ Cineμάθεια

Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που κατέλαβε την 1η θέση στο φεστιβάλ Cineμαθεια Βορείου και Νοτίου Αιγαίου  δημιούργησαν οι μαθητές της Α&Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χίου, στα πλαίσια της  ερευνητικής τους εργασίας (2107-2018 )με τίτλο "Πελεκώντας το εὖ των Θυμιανών" . Τα παιδιά εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο, καταγράφοντας σημαντικές πληροφορίες για την προέλευση, τη χρήση και τον τρόπο κατεργασίας της Θυμιανούσικης πέτρας και σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική με σαντούρι, ούτι και μπουζούκι που επένδυσαν το ντοκιμαντέρ τους κατόρθωσαν να πάρουν την 1η θέση στο φεστιβάλ θεσμό πλέον για το Αιγαίο, τη Cineμάθεια.

Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ εργάστηκαν οι μαθητές:

Βενέτης Γιώργος , Δήμα Λαμπρινή, Καρατζά Στέλλα, Κολλιάρος Ηλίας, Κωστίδη Ελένη- Ευτυχία, Μαυρέλλης Κώστας, Μελαχροινούδης Αναστάσης, Μερμηγκούσης Στέλιος, Μουστρίδης Άγγελος, Παπακώστας Βασίλης, Σκανίκας Γιάννης, τσιαδής Χρήστος, υπεύθυνη καθηγήτρια όπου υπέγραψε το σενάριο και τη σκηνοθεσία Ερμίνα Τάμαρη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ