1.8.2022 10:29

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον αστικό προσφυγικό συνοικισμό Καρδαμύλων

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή κυρίως μέσα από διηγήσεις απογόνων προσφυγικών οικογενειών από τη Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν στον Αστικό Προσφυγικό Συνοικισμό Καρδαμύλων Χίου. 

Η θεατρική ομάδα του ΦΟΚ θα αφηγηθεί αποσπάσματα γεγονότων κατά την έξοδο, από συνεντεύξεις Μικρασιατών προσφύγων που έφτασαν στα Καρδάμυλα. 

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Αστικός Προσφυγικός Συνοικισμός Καρδαμύλων Χίου» που έχουν επιμεληθεί η Άννα Παππή, η Δέσποινα Πονηρού, και η Μαρία Φύκαρη. Θα προλογήσει η Άννα Παππή, φιλόλογος.

Με αφορμή τις ιστορικές αναμνήσεις του Μικρασιάτη πρόσφυγα Γεωργίου Κ. Ραπτάκη ξαναζούμε την προσφυγική γειτονιά του Συνοικισμού που αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι του Μικρασιατικού κόσμου που έφτασε στα Καρδάμυλα. Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο ιστορικό της ίδρυσης του προσφυγικού Συνοικισμού μέσα από τις αντιπαραθέσεις για την ανέγερσή του, τη θεμελίωση και την ανάδειξη των μορφολογικών στοιχείων των κατασκευών καθώς και την παρουσίαση των οικογενειών που κατοίκησαν, από αφηγήσεις των απογόνων των προσφύγων.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από Μικρασιάτικα τραγούδια και χορούς με τη συμμετοχή της χορωδίας και του χορευτικού τμήματος του ΦΟΚ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ