21.9.2021 19:36

«Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμφωνεί με τον σχεδιασμό της Ν.Δ. για τις δομές στα νησιά»

Ο Υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο διαδικτυακό podcast του «π»

Εφ όλης της ύλης παρέμβαση με μηνύματα σε πολλαπλά μέτωπα έστειλε μέσα από παρέμβασή του στο ζωντανό διαδικτυακό podcast του Politischios.gr, o υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Λίγες ώρες μετά την πολιτική του διακήρυξη μέσω διαδικτύου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετήθηκε εφ όλης της ύλης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η θέση του για τις δομές ταυτίζεται πλήρως με τη θέση του Βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Καμίνη.

«Δεν μπορεί το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ να συμφωνεί με τη δημιουργία μόνιμων δομών στα νησιά. Η θέση μου και για τη Χίο, και για τη Λέσβο και για τη Σάμο, είναι ότι αυτές οι δομές, δηλαδή στα σημεία εισόδου της χώρας, να είναι δομές μόνο υποδοχής και ταυτοποίησης και σε καμία περίπτωση φιλοξενίας και διαμονής», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.

«Κουραστήκαμε από τα βαφτίσια»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας και των συμβόλων λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο κόμμα στο κέντρο, σημειώνοντας ότι θα επαναφέρει και την ονομασία και τον ήλιο του κινήματος.

«10 χρόνια τώρα εμείς του κεντρώου χώρου κουραστήκαμε από τα βαφτίστια.  Ένα μεγάλο κόμμα στον χώρο του κέντρου είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Πήγαν να διαλύσουν την παράταξη 10 φορές, στηρίξαμε τη χώρα ακόμα και στο 3ο αχρείαστο μνημόνιο. Γίναμε τελευταίο κόμμα της βουλής αλλά τώρα στοχεύουμε να γίνουμε από τα πρώτα», ανέφερε ο ίδιος.

«Επαναφέρω το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», όρο απόλυτα συνυφασμένο με τις εθνική στρατηγική που χάραξε η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης με τη γείτονα χώρα.

«Πατριώτης είναι αυτός που δεν έχει δύο θέσεις για τις Πρέσπες, μία όταν είναι στην αντιπολίτευση και μία όταν είναι στην κυβέρνηση. Ο πατριώτης αγαπά την πατρίδα του πάνω από τον εαυτό του και αυτό χαράσσει πολιτική. Πατριώτης είναι αυτός που δεν κομπλάρει με τη λέξη. Δεν αναζητά λέξεις για να ξεπεράσει τις αμηχανίες του μετεμφυλιακού κράτους της δεξιάς όπου η εθνικοφροσύνη και η προγονοπληξία διέσυραν τον όρο. Πατριώτης είναι ένας. Είναι ένας άνθρωπος νέος, σύγχρονος, δημοκράτης», ανέφερε.

 Ακούστε ολόκληρη την παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου και στο GOOGLE PODCAST

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ