10.9.2018 21:26

Τα παράλογα πρόστιμα οδηγούν σε διακοπή των δρομολογίων Χίου - Τσεσμέ

Επείγουσα σύσκεψη στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Αποφασισμένοι να αντιταχθούν στον παραλογισμό του ελληνικού δημοσίου που επέβαλλε εξοντωτικά πρόστιμα σε ακτοπλοϊκές εταιρείες και ναυτιλιακούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, που αγγίζουν μέχρι και τις 150.000 ευρώ κατά περίπτωση, εμφανίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ακτοπλόοι, πράκτορες, ξενοδόχοι αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και αυτοκινήτων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν τα πρόστιμα που επέβαλλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την περίπτωση επισκεπτών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στη Χίο χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα, χωρίς όμως  πράκτορες και εταιρείες να φέρουν την ευθύνη του Τελωνειακού Ελέγχου, αφού αυτή ανήκει αποκλειστικά στις τουρκικές αρχές.

Με δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα πρόστιμα, που έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. Χίου αποτελούν τη χαριστική βολή στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από την Τουρκία, ελληνικές και τουρκικές εταιρείες αποφάσισαν να αναστείλουν, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, την εκτέλεση δρομολογίων από τις 18 Σεπτεμβρίου, μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το πρόβλημά τους.

Σύσκεψη εντός της εβδομάδας στην Αθήνα

Με δεδομένο ότι ακόμα και ο ίδιος το κυβερνητικός Βουλευτής αναγνώρισε το πρόβλημα που προκύπτει από αυτά τα εξοντωτικά πρόστιμα, ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Οικονομικών, Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη αλλά και των πρακτόρων, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, αρχής γενομένης με το «πάγωμα» των προστίμων, αφού η Αποκεντρωμένη ζητά την καταβολή της πρώτης δόσης στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ