5.5.2021 11:02

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Συμμετοχή στη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Το διαχρονικό σύμβολο σε όλο τον κόσμο για τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις διεκδικήσεις, τις θυσίες, και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων είναι η εργατική Πρωτομαγιά.

Ο φετινός εορτασμός αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2021.

Η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορούν την ζωή όλων των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αφορά κάθε μορφή εργασίας και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ρίξει στο Καιάδα.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο που θέλει να θεσπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένας πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας. Καταργεί το 8ωρο, αυξάνει το ετήσιο όριο υπερωριακής απασχόλησης, νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, μειώνει τους μισθούς, καθιερώνει τις ατομικές συμβάσεις, απελευθερώνει τις καταχρηστικές απολύσεις, περιορίζει συνδικαλιστικές ελευθερίες, και ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν πρόκειται να αφήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον ΣΕΒ, και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να διαλύσουν τους εργαζόμενους και την νεολαία, και να εξαφανίσουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου θα συμμετέχουμε στην απεργία – συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, που οργανώνουν τα συνδικάτα, την Πέμπτη στις 6 Μάη, στη πλατεία Βουνακίου 10:30πμ, και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, εργαζόμενες, την νεολαία, τους άνεργους/ες, και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό ενωτικά, αλληλέγγυα, και αγωνιστικά για να εναντιωθούμε όλοι μαζί στα νεοφιλελεύθερα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης.

Για εμάς αυτή η μάχη είναι η μητέρα των μαχών. Με όλες μας τις δυνάμεις θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά, και ως επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, θα είναι το πρώτο που θα καταργήσουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ