15.12.2023 12:12

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Προϋπολογισμός ακρίβειας και υψηλής φορολογίας

Η κατάθεση του προϋπολογισμού κάθε φορά, είναι η παρουσίαση του πολιτικού προγράμματος, που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την επόμενη χρονιά.

Στον φετινό προϋπολογισμό που καταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γίνονται ξεκάθαρες οι ιδεολογικές της εμμονές, το αντιλαϊκό της πρόγραμμα, και η αύξηση των ανισοτήτων ως βασικό στοιχείο της πολιτικής της.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει την αδιέξοδη και αντικοινωνική της πολιτική και την επόμενη χρονιά. Οριζόντια άδικη φορολόγηση, στάσιμοι μισθοί αφού η ελάχιστη αύξηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την έκρηξη ακρίβειας ειδικά στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης, μηδενική ανάπτυξη, ανεξέλεγκτο ιδιωτικό χρέος, και δεν αγγίζει τα ζητήματα επιβίωσης των νοικοκυριών και τα φαινόμενα φτωχοποίησης με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παγιδέψει την κοινωνία με τα pass και τα φιλοδωρήματα, που δεν λύνουν αλλά συντηρούν το πρόβλημα της επιβίωσης, και με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις περιορίζει τους πολίτες να έχουν χαμηλές προσδοκίες.

Στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η κυβέρνηση με την άδικη δυσβάσταχτη οριζόντια φορολόγηση, οδηγεί πολλά μαγαζιά σε λουκέτο, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους σε αδιέξοδο. Επίσης η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιβαρύνει ιδιαίτερα μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης τσακίζει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και την μεσαία τάξη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την άλλη πλευρά προστατεύει τα μεγάλα συμφέροντα, τα υπερκέρδη, και αφήνει ανενόχλητες τις τράπεζες, τις εταιρείες ενέργειας, διυλιστήρια, εταιρείες τροφίμων, media, κατασκευαστικές, και φυσικά τα golden boys.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι μια ριζικά διαφορετική πολιτική είναι αναγκαία για την υποστήριξη της κοινωνίας.

Άμεσα να μειωθεί το ΦΠΑ, ειδικά στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης, και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, με την ταυτόχρονη κατάργηση του για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα με ετήσια την ρυθμική αναπροσαρμογή. Αύξηση μισθών στο δημόσιο τομέα κατά 10%. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κατάργηση των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έφεραν απορρύθμιση στην αγορά εργασίας και μεγάλες αδικίες κυρίως για τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την χώρα.

Να γίνει επαναφορά της 13ης σύνταξης, αύξηση για όλους τους συνταξιούχους και για εκείνους που διατηρείται ακόμα η προσωπική διαφορά, και να αποδοθούν τα αναδρομικά που χρωστάει ο κ. Μητσοτάκης σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Επαναφορά του ΣΕΠΕ που δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία τον έχει σχεδόν ακυρώσει, στελέχωση του και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Στην απορρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και των τεράστιων κενών για τις επόμενες γενιές που δημιουργούν οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντάει με σχέδιο για την οργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης, την χρηματοδότηση και την βελτίωση της ποιότητας των παροχών προς όφελος των πολιτών.

Κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της Νέας Δημοκρατίας και προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως φαίνεται και από αυτόν τον προϋπολογισμό, εφαρμόζει το σχέδιο Πισσαρίδη, αντικοινωνικές πολιτικές, πολλά για τους λίγους και ισχυρούς, καμία αναπτυξιακή προοπτική για τους πολλούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό, οργανώνει την πολιτική του, το οικονομικό του πρόγραμμα, το αναπτυξιακό και κοινωνικό του όραμα, και παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις που θα εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση.

Ο προϋπολογισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ