6.9.2023 18:27

Σταύρος Μιχαηλίδης: «Ευτελισμός των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου πίσω από το έγκλημα του Πειραιά»

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη χθες στο λιμάνι του Πειραιά κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE HORIZON, όπου κάποιοι στέρησαν την ζωή ενός νέου ανθρώπου τόσο άδικα.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας, στην έδρα του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος μέλη του πληρώματος του πλοίου πίστευαν ότι έχουν δικαίωμα, αν όχι να τον ρίξουν στην θάλασσα, να τον απωθήσουν βίαια στην άκρη του καταπέλτη κατά τον απόπλου του πλοίου επειδή άργησε να επιβιβαστεί, αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο να πέσει στην θάλασσα και να πνιγεί.

Ακόμα ειδεχθέστερη δε είναι η ευκολία με την οποία το πλοίο συνέχισε τον προορισμό του, χωρίς να καταβάλει καμία προσπάθεια να τον σώσει από πνιγμό, παρότι βρέθηκε στην θάλασσα εξαιτίας της εγκληματικής συμπεριφορά μελών του πληρώματός του.

Το απεχθές αυτό γεγονός δεν συνάδει με την ιστορία και την προσφορά της Ναυτιλίας και των ναυτικών μας και είμαστε σίγουροι ότι η Δικαιοσύνη θα το διαλευκάνει και θα τιμωρήσει δίκαια τους άμεσα υπαιτίους.

Τέτοια ευτέλιση των θεμελιωδών αρχών του Κράτους Δικαίου κρύβεται πίσω από νοσηρά συμβάντα που θυμίζουν εποχή πειρατών, υποσχόμαστε ότι δεν θα μείνουμε στα εύκολα λόγια αλλά θα την αναδείξουμε σε όλες της τις διαστάσεις.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ