20.11.2020 16:33

Στ. Μιχαηλίδης στον «π»: «Οι ευθύνες βαραίνουν τον Υπουργό Μετανάστευσης»

Το δικό του αποτύπωμα στη σκιά της τηλεδιάσκεψης των «γαλάζιων» στελεχών της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό, καταθέτει μέσω του Politischios.gr o πολιτευτής της Ν.Δ. και συνυποψήφιος του Νότη Μηταράκη Σταύρος Μιχαηλίδης.

Σε παρέμβασή του στον «π», σημειώνει ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γ.Γ. της Π.Ε. της ΝΔ κ. Γ. Στεργίου, λέγοντας ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν όλοι κομματικά στελέχη.

Σύμφωνα με τον ίδιο : «Τις τοποθετήσεις μπορούμε να τις κατατάξουμε σε τρεις «γραμμές». Σε αυτούς που περιορίστηκαν σε ένα χαιρετισμό, στην ομάδα του Δημάρχου που πάντοτε συμφωνεί με τον κ. Μηταράκη και σε όσους πραγματικά νοιάζονται για εξεύρεση λύσης στο μείζον θέμα που εδώ και χρόνια κρατά αγκυρωμένη την Χίο σε καταστροφικό τέλμα».

Αναλυτικά ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει προς τον «π»:

«Η σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών, πέραν των άοκνων προσπαθειών του Λ.Σ., κυρίως οφείλεται στην κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο οποίος με την άψογη αντιμετώπιση της τουρκικής επέλασης στον ΕΒΡΟ, τους χειρισμούς του σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο έχει στριμώξει στο "καναβάτσο" τον κ.  Ερντογάν καταδεικνύοντας στην Διεθνή κοινότητα την επικίνδυνη και απάνθρωπη εκμετάλλευση των μεταναστών και προσφύγων. Αυτή η πολιτική έχει αναγκάσει την Τουρκία να περιορίσει τις προωθήσεις. 

Ο κ. Μηταράκης έχει μεγάλη ευθύνη για την διαιώνιση του προβλήματος επιμένοντας σε μαξιμαλιστικές προτάσεις αρνούμενος να ευθυγραμμιστεί με την βούληση του χιώτικου λαού όπως έχει κατ' επανάληψη κατατεθεί σε λαϊκές συγκεντρώσεις αλλά και σε αποφάσεις του Δ.Σ.

Ο Υπουργός επιμένει ότι δεν υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν αλλά τις απορρίπτει. 

Εφαρμόζει αντιφατικές πολιτικές που επιδεινώνουν αντί να επιλύουν το πρόβλημα,  πιστεύει ότι με την αθλιότητα της ΒΙΑΛ αποθαρρύνει τις ροές από την άλλη συνεχώς εξαγγέλλει μέτρα στήριξης και ένταξης μεταναστών.

Εν κατακλείδι: η ευθύνη για την στασιμότητα και την υποβάθμιση του νησιού ανήκει αποκλειστικά σε εκείνον.

. Λύση μπορεί εύκολα να βρεθεί να απαλλαγεί η Χίος και η περιοχή της ΒΙΑΛ από τον καταστροφικό εναγκαλισμό. 

. Νομοθετικές δεσμεύσεις για υιοθέτηση λογικών αποφάσεων,  επανάκτηση της εμπιστοσύνης των κατοίκων του νησιού με την πολιτική ηγεσία, εγκατάλειψη μη αποδεκτών από την κοινωνία επιδιώξεων, όχι στην μονιμότητα πυρήνα μεταναστών στη Χίο, άμεση κατάθεση χρονοδιαγράμματος με δέσμευση πιστώσεων για έργα ανάπτυξης και ανακούφισης της Χίου.

. Εδώ είμαστε να συνδράμουμε σε εφικτές και δημιουργικές προτάσεις».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ