7.9.2018 13:21

Στ. Κάρμαντζης « Δεν μας καλέσετε στη σύσκεψη, τουλάχιστον απαιτούμε αποσυμφόρηση της Χίου από τους πρόσφυγες-μετανάστες »

Την ενόχληση  και απογοήτευση του για τη μη πρόσκληση των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης στην προγραμματισμένη σύσκεψη της Δευτέρας 10/9 με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης.  Παράλληλα ο κ. Κάρμαντζης στην επιστολή αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Από τα Μέσα Ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι την προσεχή Δευτέρα 10/9 συγκαλείτε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Βουλευτών των νησιών του Αιγαίου με αντικείμενο το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο από το 2015 επιβαρύνει τα νησιά μας. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι κατά τρόπο ανεξήγητο αγνοήθηκαν οι αρχές αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού. Οφείλω όμως να καταθέσω την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.

Παρά τις σαφείς εξαγγελίες και δεσμεύσεις σας (Απρίλιος 2018) για δραστική αποσυμφόρηση των νησιών και παρά τις αμετάκλητες αποφάσεις της δικαιοσύνης (Σ.τ.Ε) για τον μέγιστο αριθμό προσφύγων μεταναστών που μπορούν να φιλοξενηθούν στο Κ.Υ.Τ. της ΒΙΑΛ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη Χίο είναι διαρκώς αυξανόμενος.  Οι εξαγγελίες σας του περασμένου Απριλίου έχουν εκ των πραγμάτων αποδειχθεί κενό γράμμα και η κατάσταση που και ο ίδιος διαπιστώσατε επιδεινώνεται.

Εν όψει μάλιστα της επερχόμενης χειμερινής περιόδου το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί και δεν βλέπουμε δυστυχώς καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία αποσυμφόρησης από πλευράς του Υπουργείου. Ταυτόχρονα τα όρια των αντοχών της τοπικής κοινωνίας έχουν προ πολλού εξαντληθεί.  Επίσης για λόγους που και ο  ίδιος πιστεύω αντιλαμβάνεστε η παρουσία προσφύγων & μεταναστών νησιά δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει χαρακτηριστικά μονιμότητας.

κ. Υπουργέ,

Οι κοινωνίες των νησιών, και ειδικότερα της Χίου, έχουν σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια  χωρίς δραστική και ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας.  Αντιθέτως οι συμπολίτες μας έχουν πολλάκις έρθει αντιμέτωποι με παλινωδίες και αφερεγγυότητα. Ως επακόλουθο η κοινή γνώμη των νησιών μας δεν έχει εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Σας καλούμε να αναλάβετε το ταχύτερο πρωτοβουλίες με τη λήψη μέτρων μετακίνησης των προσφύγων/μεταναστών όπως και οι ίδιοι άλλωστε επιθυμούν  και πλήρους αποσυμφόρησης των ακριτικών μας νησιών.», καταλήγει ο Στ. Κάρμαντζης.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ