25.9.2018 13:14

Στ. Κάρμαντζης « Αναθεωρείστε την απόφασή σας κ. Υπουργέ!!!»

Επιστολή προς τον υπ. Παιδείας απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ζητώντας του να εγκρίνει τα δύο ολιγομελή τμήματα του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Σας διαβιβάζω συνημμένα πρακτικό Συνέλευσης των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου σχετικά με την μη έγκριση 2  ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων [Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας (Β΄τάξη) Τεχνικός Οχημάτων (Γ΄τάξη)] στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.  Επιπρόσθετα δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία ολιγομελούς τμήματος Τεχνικού Ανθοκομίας & Κηπουρικής στην Γ Τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Χίου.

Επισημαίνω ότι η σχετική απόφαση δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα και δυσκολίες σε εργαζόμενους μαθητές και γονείς. Παράλληλα κάποιοι εκ των μαθητών θα αναγκαστούν να διακόψουν εκ των πραγμάτων τη φοίτηση.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της παραμεθόριας και νησιωτικής περιοχής μας, επιβάλλουν την αναθεώρηση της Υπουργικής Απόφασης και τη λειτουργία των εν λόγω τμημάτων.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί διέξοδο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους και είναι αδιανόητο να μπαίνουν εμπόδια στη φοίτησή τους. Η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει μαθητές και εκπαιδευτικούς στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και να τους στηρίξει στην προσπάθειά τους.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το εύλογο και βάσιμο του αιτήματός μας και παρακαλώ για την αναθεώρηση της σχετικής Απόφασης", καταλήγει η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ