13.12.2021 13:13

«Σε επικίνδυνα νερά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για τις εξελίξεις γύρω από το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Άνευ προηγουμένου και άκρως ανησυχητικές είναι οι καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε πολίτες και επιχειρήσεις των νησιών.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όχι μόνο δεν καθησύχασαν τους νησιώτες, αλλά ενέτειναν τους φόβους εκείνων που επεσήμαιναν ότι η ιδεολογική αλλεργία της ΝΔ για το μέτρο θα οδηγούσε στην απαξίωσή του.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ανακοινώθηκε ότι στα μέσα του Ιανουαρίου 2022 θα αποπληρωθούν «σταδιακά» οι υποχρεώσεις που αφορούν το τετράμηνο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου του 2021 για τους επιβάτες, ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες προς ορισμένες επιχειρήσεις που αφορούν το 2020! 

Ακόμα και αν συμβεί αυτό, που θα συνιστά ούτως ή άλλως απαράδεκτη καθυστέρηση και μάλιστα σε μια περίοδο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις πλήττονται από το εντεινόμενο κύμα ακρίβειας, πρόσθετη ανησυχία προκαλεί η αναφορά σε «δημοσιονομικές δυσκολίες».

Δεδομένου ότι στον κατατεθέντα Προϋπολογισμό για το 2022 τα κονδύλια που αφορούν το Μεταφορικό Ισοδύναμο παραμένουν στάσιμα, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε σε συνδυασμό με τα παραπάνω ότι όχι μόνο οι καθυστερήσεις στις πληρωμές θα συνεχιστούν, αλλά και ότι γενικά η υλοποίηση και χρηματοδότηση αυτής της κατεξοχήν νησιωτικής πολιτικής έχει μπει σε επικίνδυνα νερά, με επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ