Πολιτική

11/12/18 11:16

τελ. ενημ.: 12/12/18 9:22

Πρωταθλήτρια η Χίος στο μεταφορικό ισοδύναμο

Έρχεται σύντομα επιδότηση για τα εισιτήρια με καμπίνες για το Χίος - Πειραιάς και επιδότηση καυσίμων για τα Ψαρά είπε από το Ομήρειο ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Στη σημασία του μεταφορικού ισοδύναμου στην οικονομική ζωή της Χίου αναφέρθηκε από το βήμα του Ομήρειο ο αναπληρωτής υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, σε τοπικό επίπεδο οι επιχειρήσεις που ωφελούνται από το μέτρο ανέρχονται σε 689 καθιστώντας τη Χίο πρωτοπόρα στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχει επιχείρηση η οποία στο τέλος του 3μήνου έλαβε συνολικά 32.927 ευρώ σε σύνολο εξόδων 95.000 ευρώ.

"Τα στοιχεία της εφαρμογής δείχνουν ότι στη Χίο οι 689 επιχειρήσεις λαμβάνουν πίσω το 42,9% των εξόδων τους", είπε ο  Σαντορινιός.

Η επιδότηση για τους επιβάτες 

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε στην εφαρμογή του μέτρου για τους επιβάτες λέγοντας ότι η επιδότηση για το Χίος - Πειραιάς ανέρχεται σε 15,8 ευρώ και αποκάλυψε ότι σύντομα θα υπάρχει επιδότηση και για την αγορά καμπίνας με αποτέλεσμα το δρομολόγιο για Πειραιά να επιδοτείται με 38,34 ευρώ. 

Επιδότηση μεταφοράς καυσίμων για τα Ψαρά 

Τέλος ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιδότησης μεταφοράς καυσίμων επισημαίνοντας ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά το 2019 σε μικρά νησιά στα οποία εντάσσονται τα Ψαρά. 

Έτσι, η διαφορά στη τιμή των καυσίμων σε σχέση με τα πρατήρια της πρωτεύουσας δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση