Πολιτική

20/3/18 14:38

τελ. ενημ.: 20/3/18 14:41

Προσωρινή έκπτωση ενός μήνα για Μανωλάκη – Καμπούρη από τη ΝΟΔΕ Χίου

Με πρόεδρο τον Κώστα Αλέρτα θα πορευτεί για τον επόμενο μήνα η ΝΟΔΕ Χίου, μετά την πρόσκαιρη έκπτωση για χρονικό διάστημα ενός μηνός του Πρ. Μανωλάκη για τα γεγονότα που συνέβησαν on camera στη συνέντευξη του Μάνου Κόνσολα.

Με επίσημη απόφαση της η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. επιβάλλει – ως προσωρινό μέτρο – ανάλογη ποινή και στο μέλος της ΝΟΔΕ Χίου, Παντ. Καμπούρη, κρίνοντας ότι με πράξεις τους και συμπεριφορές τους παραβίασαν τις διατάξεις του Άρθρου 8 1,2 του Καταστατικού του Κόμματος καθώς και τα άρθρα 8 2,11 και .5,1 και 5,2 του  Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση

Η απόφαση έχει ισχύ από τις 19 Μαρτίου και, εφόσον δεν επεκταθεί με κάποια νεότερη, θα δώσει τη δυνατότητα στους δυο τιμωρηθέντες να εκτεθούν κανονικά, εφόσον το επιδιώξουν, στην εκλογική αναμέτρηση της 13ης Μαΐου. Τα πάντα επομένως θα κριθούν στο κατά πόσο η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας θα επανέλθει με νεότερη απόφαση.

Η 233/2018 απόφαση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας, Απ. Κράτσα, αναλυτικά προβλέπει «την επιβολή ως προσωρινού μέτρου, την πρόσκαιρη έκπτωση για χρονικό διάστημα ενός μηνός από το αξίωμα του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Χίου, του κ. Πρόδρομου Μανωλάκη, καθώς επίσης και την πρόσκαιρη έκπτωση για Χρονικό διάστημα ενός μηνός από το αξίωμα του μέλους της ΝΟ.Δ.Ε. Χίου, του κ. Παντελή Καμπούρη σύμφωνα με το Άρθρο 9 και τα Άρθρα 5 1 και 2 εδαφ. γ, ε καθώς και 7 1, και 3 δ, του Κανονισμού Πειθαρχικής Δικαιοδοσίας της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας (Κ.Ε.Δ).

Τόσον ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε, κ. Πρόδρομος Μανωλάκης όσο και το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε  κ. Παντελής Καμπούρης παραβίασαν ευθέως τις αρχές και τους κανόνες ηθικής του Κόμματος της Ν.Δ. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ κ. Πρόδρομος Μανωλάκης επίδειξε συμπεριφορά που αντίκειται στις αρχές της ευπρέπειας, της ηθικής και του σεβασμού που πρέπει να διέπουν τα μέλη του Κόμματος απέναντι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Παντελής Καμπούρης επέδειξε συμπεριφορά που αντίκειται στις παραδοσιακές αρχές και την ηθική του Κόμματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ευπρέπεια, η σύμπνοια και η αγαστή συνεργασία των οργάνων του Κόμματος με τους τοπικούς Βουλευτές.»

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση