2.1.2022 22:57

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ - Βάζει στο στόχαστρο Χίο, Σάμο και Οινούσσες

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με συνέντευξη του στην εφημερίδα Μiliyet.

Ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε ξανά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ έβαλε στο στόχαστρο τα ελληνικά νησιά Σάμος, Χίος και Οινούσσες, που βρίσκονται «μέσα στο στόμα τους». 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Συνθήκη της Λωζάνης λέει οτι υπάρχουν 23 νησιά που δεν μπορούν να εξοπλιστούν».

Τα 16 από αυτά έχουν εξοπλιστεί. Όταν το λέμε αυτό, λένε «Μας απειλούν». Λάθος που τα εξοπλίσατε. Μετά μιλούν για πρόκληση και πραγματοποιούν τελετές εορτασμού στη Χίο, στη Σάμο, στις Οινούσσες «μέσα στο στόμα μας».

Αν αυτά δεν είναι πρόκληση, τι είναι; Μιλάμε για Διεθνές Δίκαιο, μιλάμε για σχέσεις καλής γειτονίας και για διάλογο. Δεν θα φτάσουν πουθενά με τις προκλητικές ενέργειες και τις ρητορικές».

Και για το Καστελλόριζο 

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε να παραληρεί κατά της Ελλάδας κάνοντας εκ νέου αναφορά στο Καστελόριζο. Όπως ειπε το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1950 μέτρων απο τις τουρκικές ακτές. Οι Έλληνες όπως λέει ζητούν θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για αυτό το νησί των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Ο Ακάρ μετέφερε και τον εκνευρισμό της Άγκυρας για τις νέες συμμαχίες της χώρας μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται ήδη σε συμμαχία (ΝΑΤΟ) και αναρωτήθηκε ποιο είναι το νόημα να ψάχνουν για νέες. 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο με την αγορά των μαχητικών Rafale απο την Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας απάντησε ότι «υπάρχει ένας ενθουσιασμός για εξοπλισμούς στην Ελλάδα μέσω της ενθάρρυνσης κάποιων χωρών. Εμείς κοιτάζουμε τη δουλειά μας, αλλά αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ