3.9.2020 10:20

Πριν αλέκτωρ λαλήσει… 1 εκ. ευρώ για περίφραξη στη ΒΙ.ΑΛ.

Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σύμβαση με την «ΤΕΡΝΑ» για εργασίες περίφραξης του hotspot

Μπορεί ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Χαλκειούς να ζήτησε πίστωση χρόνου από τον Νότη Μηταράκη και την Κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει χρόνος στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, πριν την έναρξη των εργασιών μετατροπής της ΒΙ.ΑΛ. σε κλειστό κέντρο, ωστόσο φαίνεται ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά το γεγονός ότι, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 3/9/2020 αναρτήθηκε στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ Τεχνική Α.Ε.», με αντικείμενο «τις προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού γηπέδου» στη ΒΙ.ΑΛ..

Η σύμβαση ανέρχεται στο ποσό του 1.031.389,01 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αυτή έχει υπογραφεί την Τρίτη 1/9/2020, μία ημέρα δηλαδή πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης με τους επικεφαλής, στην οποία ο Υπουργός Μετανάστευσης προσήλθε, μάλλον για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς τη ΒΙ.ΑΛ. και τη Μόρια παρά για να συζητήσει. 

Άλλωστε εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά τυχαία, υπήρξε η παρουσίαση slide show με διπλές περιφράξεις και στη μέση δρόμο πλάτους 6 μέτρων, που κατά τον Υπουργό θα φυλάσσεται συνεχώς από αστυνομική περίπολο.

Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε δυο (2) μήνες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας Σύμβασης (μέχρι 01/11/2020).

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Νότης Μηταράκης επιβεβαίωσε τη μετατροπή των δομών σε ελεγχόμενες γράφοντας στο Facebook:

 

Αρχείο PDF

ΨΕΙΘ46ΜΔΨΟ-6ΙΟ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ