11.1.2022 10:19

«Παράθυρο» Θ. Πλεύρη για επαναφορά της μουσικής στην εστίαση

Το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων σε ό,τι αφορά τη μουσική στην εστίαση και τα γήπεδα, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πάντως πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από τις εισηγήσεις που θα λάβει η κυβέρνηση από την επιτροπή των ειδικών.

«Την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και θα μας εισηγηθεί. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα διότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον δείχνει ότι είναι κυκλική η πορεία της με συγκεκριμένο χρόνο και τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση» είπε.

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα. Υπήρξαν κάποια που ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο όπως η μουσική. Θα συζητήσουμε με την επιτροπή αν αυτά τα μέτρα έχουν κάποιο νόημα να συνεχίσουν» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Η εκτίμησή μας είναι να μείνουμε σε αυτή τη φιλοσοφία των μέτρων αλλά όπου μπορέσει να υπάρξει αποκλιμάκωση, π.χ. στα γήπεδα ή στην εστίαση». 

Ανέφερε πάντως πως αν η Επιτροπή εισηγηθεί με τα στοιχεία που έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο αυτό θα εκτιμηθεί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ