10.3.2023 11:32

Οριστική ρήξη Μιχαηλίδη - ΝΔ μέσω ανακοίνωσης

"Διαχωρίζω τη θέση μου από πολιτικές ηγεμονικού αυταρχισμού και στέκομαι απέναντι από τη «σχολή πολιτικής διαπλοκής, αναξιοκρατίας και διαφθοράς»"

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και συγκεκριμένα μέσα από ανακοίνωση οριστικοποιείται η ρήξη μεταξύ του Σταυρού Μιχαηλίδη και της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα προ ημερών δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής επιχειρεί να δικαιολογήσει σε πρώτη φάση την απόφασή του να γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι διαχωρίζει τη θέση του από πολιτικές ηγεμονικού αυταρχισμού καθώς και ότι στέκεται απέναντι από τη σχολή πολιτικής διαπλοκής αναξιοκρατίας και διαφθοράς.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το κόμμα δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις του προκειμένου να αποφευχθεί η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η συμμετοχή μου στην πολιτική ανέκαθεν αποσκοπούσε στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Στις εθνικές εκλογές του 2019 είχα δημόσια δεσμευτεί ότι θα πολιτεύομαι στην ΝΔ για τη Χίο και όχι στη Χίο για τη ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο ενεργούσα με υπευθυνότητα και παρρησία. Δεν δίστασα τον Φεβρουάριο του 2020 να σταθώ αποφασιστικά και δυναμικά απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης και του βουλευτή της παράταξης να επιβάλλουν αυταρχικά και αντιδημοκρατικά δια των ΜΑΤ την κατασκευή φαραωνικού μεγέθους υπερδομής φιλοξενίας χιλιάδων μεταναστών στο ακριτικό μας νησί.

Συμπαρατάχτηκα με τη βούληση του χιώτικου λαού όπως αυτή κατ’ επανάληψη εκφράστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του τόπου μας ενώ παράλληλα με αίσθημα πολιτικής ευθύνης υπέβαλλα στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής λεπτομερή αναφορά για τις θέσεις μου στο μείζον αυτό θέμα.

Επιστολή, επίσης, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα ακριτικά μας νησιά το «Νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλα σε όλους τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ τον Μάρτιο του 2021.

Υπεύθυνη και διαχρονικά κρυστάλλινα διαφανής ήταν η θέση μου απέναντι στην εμφανή και έντονη διολίσθηση στο λαϊκισμό και σε πολιτικές ευνοιοκρατίας και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος με στόχο τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος, πολιτικές που εκμαυλίζουν, αποπροσανατολίζουν, καθυστερούν και ακυρώνουν την ουσιαστική πρόοδο του τόπου.

Πλησιάζοντας στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία αποδοχή των θέσεών μου στο εκλογικό σώμα της Χίου, όπως αυτή εκφράστηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εκδήλωσα προφορικά και εγγράφως το ενδιαφέρον μου για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζοντας ιδιαίτερα και κατ’ επανάληψιν την παράκληση να μην καταρτιστεί, όπως διέρρεε, ψηφοδέλτιο στα «μέτρα» του κυρίου Μηταράκη.

Οι θέσεις μου, οι εκπεφρασμένες ανησυχίες μου για την πολιτική εκτροπή στο νησί μας από τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας και οι παρακλήσεις μου αγνοήθηκαν όπως αγνοήθηκε και η κοινή γνώμη της Χίου. 

Αυταρχικά και αναιτιολόγητα αποκλείστηκα τόσο εγώ επί οχτώ χρόνια πρώτος επιλαχών όσο και ο πρώην βουλευτής Χίου και Υπουργός κύριος Κωστής Μουσουρούλης ο οποίος είχε επίσης εκδηλώσει επιθυμία συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Χίο. 

Η σκοπιμότητα είναι προφανής.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η προσωπική, πολιτική και κοινωνική μου ευθύνη με υποχρεώνουν για άλλη μια φορά να διαχωρίσω την θέση μου από πολιτικές ηγεμονικού αυταρχισμού που αφενός υπονομεύουν την δημοκρατική έκφραση των πολιτών αφετέρου σταθερά, μεθοδικά και ανάλγητα εγκαθιδρύουν στον παραμελημένο αναπτυξιακά τόπο μας «σχολή πολιτικής διαπλοκής, αναξιοκρατίας και διαφθοράς».

Θα συνεχίσω αποφασιστικά και σε αρμονία με την συνείδησή μου να αγωνίζομαι και να συμπράττω με όλους όσους πρώτα και πάνω απ’ όλα βάζουν το συμφέρον και την αξιοπρέπεια του συνόλου και του τόπου μας.

Με σεβασμό και τιμή

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ