14.1.2022 18:46

Μπλάτζιος σε «π»: «Είστε εμπαθείς στο πρόσωπό μου με διαστρεβλώνετε»

Την εκ των υστέρων αντίδραση, του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου Λευτέρη Μπλάτζιου, προκάλεσε το δημοσίευμα του Politischios.gr αλλά και η κριτική που του ασκήθηκε μέσω του διαδικτυακού Podcast «Podoπωλείο».

Ο κ. Μπλάτζιος, μέσα από επιστολή του στον «π» και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο – αφού το δημοσίευμα του politischios.gr αναπαράχθηκε και από αθηναϊκά Μ.Μ.Ε.-  κάνει λόγο για εμπάθεια του «π» στο πρόσωπό του, προσπαθώντας μάλιστα να δώσει εκ των υστέρων εξηγήσεις ώστε να καταφέρει να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Απαράδεκτη διαστρέβλωση των όσων έγραψα. Σε κανένα σημείο δεν είπα ότι οι μετανάστες είναι αρρώστια! Πουθενά! Αντιθέτως είπα ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι αρρώστια δηλαδή ο ξεριζωμό ανθρώπων από τις πατρίδες τους και οι εγκατάσταση τους σε συνθήκες ΒΙΑΛ, Σούδας και Κήπου. Ξεκάθαρα αναφέρομαι στις επιπτώσεις των μεταναστευτικών ροών τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για τον τοπικό πληθυσμό. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στο τέλος της ανάρτησης μου που κάνω λόγο για εντατική και αναφέρομαι σε συνθήκες Σούδας και Κήπου. Η εμπάθεια προς το πρόσωπό μου και την ΝΟΔΕ είμαι εμφανής σε όλους αφού όλα σας τα δημοσιεύματα εμπεριέχουν μπόλικη δόση ειρωνείας!

Παρακαλώ πολύ τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιεύσετε την απάντηση μου κατόπιν του δημοσιεύματος σας και όσων ειπώθηκαν στην εκπομπή σας Ποντοπωλείο».

Η απάντηση του «π»

Κύριε Μπλάτζιο, ίσως η καλύτερη απάντηση στην περίπτωσή σας θα ήταν το «Κρείττον του λαλείν το σιγάν». Όμως εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή περίπτωση ενός ατόμου που εκφράζεται απλά στο διαδίκτυο.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανάρτηση, ενός ανθρώπου, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος στο νησί. Ίσως, αποτελεί ισχυρό άλλοθί για το πρόσωπό σας, ότι δεν αισθάνεστε αυτή την ευθύνη, επειδή ακριβώς δεν ψηφιστήκατε, αλλά σας τοποθέτησαν ελλείψει άλλων υποψηφιοτήτων.

Ακόμα κι έτσι να είναι όμως κ. Μπλάτζιο, βγείτε από τη γυάλα της οδού Βερίτη, διαβάστε τα σχόλια του κόσμου και τότε ίσως αντιληφθείτε ότι τα γραφόμενά σας, δεν παρεξηγήθηκαν, δεν διαστρεβλώθηκαν, δεν παραποιήθηκαν. Απεναντίας, αυτό που κατάλαβε ο «π», είναι αυτό που κατάλαβε και η πλειονότητα της κοινωνίας της Χίου και τελικά αυτό που κατάλαβαν κι άλλοι αναγνώστες πολύ πιο έξω από τη Χίο.  

  • Αν για εσάς, δεν ήταν ατυχής ο παραλληλισμός σας, για εμάς ήταν.
  • Αν για εσάς, η φράση ότι «οι μεταναστευτικές ροές είναι αρρώστια και προκαλούν τρόμο», δεν ενέχει ρατσιστική ρητορική, για εμάς όχι μόνο την ενέχει αλλά και την επιβεβαιώνει.
  • Αν για εσάς κ. Μπλάτζιο, η ταύτιση εμβολίου – δομής, είναι απόλυτα φυσιολογική, για εμάς δεν είναι.
  • Κι εν τέλει κ. Μπλάτζιο, αν εσείς επιμένετε- ακόμα και τώρα- στην ορθότητά των γραφομένων σας, ποιοι είμαστε εμείς που θα σας επαναφέρουμε στην τάξη.
  • Άλλωστε κ. Μπλάτζιο, το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά*. Για το πρώτο, ως «π», μπορούμε να σας το διασφαλίσουμε στο 100% και το έχουμε αποδείξει για το δεύτερο όμως…

Υ.Γ.: Ξεχάσατε να μας πείτε στις πόσες δόσεις – δομές, αποκτάμε ανοσία (Σαφής ειρωνεία).

Εκ μέρους του "π"

Παντελής Φύκαρης

Διευθυντής

 

*Χιούμπερτ Χάμφρεϋ, 1911-1978- Αμερικανός πολιτικός, αντιπρόεδρος ΗΠΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ