14.1.2022 8:51

«Ιατρικό» παραλήρημα Μπλάτζιου για τη νέα δομή

Παραλληλίζει τις ροές με τον κορωνοϊό και προτείνει νέα δομή ως… εμβόλιο

Το πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο αλλά και την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η διορισμένη ΝΟΔΕ Χίου, στο θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, αναδεικνύει η τελευταία διαδικτυακή παρέμβαση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου Λευτέρη Μπλάτζιου.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, σε μία προσπάθεια να πείσει για την αναγκαιότητα δομής, έφθασε μέχρι του σημείου να παραλληλίσει τις μεταναστευτικές ροές με τον κορωνοϊό και τις δομές με το εμβόλιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μπλάτζιου

Ένας επίκαιρος παραλληλισμός ίσως μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα το θέμα που προκύπτει με τη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής. Οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορονοιός. Ως καινούριος ιός είναι κάτι που μας φοβίζει γιατί το άγνωστο προκαλεί τρόμο.

Σιγά σιγά όμως μάθαμε τον ιό και πως να τον αντιμετωπίσουμε. Η κλειστή ελεγχόμενη δομή είναι το εμβόλιο που μας θωρακίζει. Ακόμα κι αν κάποιος είναι εμβολιασμένος δεν πρέπει να εφησυχάζεται διότι μπορεί ακόμα να κολλήσει τον ιό. Έτσι απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, ήτοι φύλαξη των συνόρων, αποσυμφόρηση των νησιών, ταχύρυθμων διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου κλπ. Όταν όμως υπάρχει έξαρση του ιού είναι καλύτερα να είσαι εμβολιασμένος (κλειστή ελεγχόμενη δομή) για να αποφύγεις την εντατική (κήπος, Σούδα).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ