31.5.2021 12:41

Με μεγάλη όρεξη και σημαντική συμμετοχή το 1ο μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη Σοφία Σκούφαλου, στέλεχος της ΚΝΕ η οποία καλωσόρισε τους μαθητές και τη νεολαία της περιοχής στο φεστιβάλ, το οποίο αποτέλεσε μια πραγματική ανάσα αναψυχής για τη νεολαία. Στάθηκε επίσης στους δίκαιους αγώνες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών όλη αυτή τη χρονιά για να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, ενώ απασχόλησε και ο προβληματισμός γιατί τώρα μέσα σε αυτές τις συνθήκες εντείνεται η καταστολή σε όλα τα μέτωπα. Τέλος αναφορά έγινε και στις πάγιες θέσεις της ΚΝΕ για ελεύθερους χώρους αναψυχής και αθλητισμού, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, για την ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου μας χρόνου, ενώ αναφέρθηκε και στην πάλη της ΚΝΕ ενάντια στην ναρκοκουλτούρα, για να μπορούμε να ζούμε ζωή ολόκληρη και όχι υποταγμένοι και με δόσεις. Ειδική αναφορά έγινε επίσης και στο ζήτημα του προσφυγικού αλλά και στην πάλη του χιώτικου λαού και της νεολαίας να απεγκλωβιστούν από τα νησιά μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες για τις χώρες προορισμού κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την κατασκευή της νέας δομής στο νησί.

Στη συνέχεια ακολούθησε τουρνουά πινγκ-πονγκ το οποίο ενθουσίασε, ενώ όσοι παραβρέθηκαν στο χώρο είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι, τάβλι, αλλά και να ζωγραφίσουν ή να έρθουν σε επαφή με εκδόσεις της ΚΝΕ για μικρές ηλικίες.

Τέλος στο χώρο κυκλοφόρησε και το ερωτηματολόγιο που έφτιαξαν οι Οργανώσεις Βάσης Χίου της ΚΝΕ με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό απευθυνόμενο σε μαθητές.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 5 Ιουνίου ώρα 19.00 στο Βροντάδο, τοποθεσία Αφανής Ναύτης, όπου το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με πλούσιο πολιτιστικό-μουσικό πρόγραμμα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ