15.7.2023 18:44

Με Μάρκο Σκούφαλο και Αγλαΐα Κυρίτση η ΛΑ.Σ. σε Δήμο Χίου και Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ ανακοινώνει ως υποψήφιο δήμαρχο Χίου στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τον Μάρκο Σκούφαλο ενώ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Αγλαΐα Κυρίτση. 

O Μάρκος Σκούφαλος γεννήθηκε το 1961 στη Χίο. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Σαρρή και έχουν τρία παιδιά και τρία εγγόνια.

Είναι μέλος του ΚΚΕ από το 1980.

Πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας το 1981, το 1992 πήρε το πτυχίο της δίχρονης μετεκπαίδευσης μείζονος διάρκειας στο ΜΔΔΕ και το 2013 το πτυχίο από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.

Έχει συγγράψει και εκδώσει δύο βιβλία, «Η Γλώσσα και η ανάπτυξη του ανθρώπινου ψυχισμού στο σύγχρονο σχολείο» το 2004 και το «Θέσεις και Αντιθέσεις στον “Άταφο Νεκρό”, την Παιδεία μας» το 2010.

Συμμετείχε στη συγγραφή του συλλογικού συνεδριακού τόμου «Ο Αθλητισμός στην κοινωνία και η κοινωνία του Αθλητισμού», στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συγγράψει σειρά άρθρων και μελετών σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

Από το 1982 υπηρέτησε ως δάσκαλος στη δημόσια Εκπαίδευση και από το 2004 ήταν διευθυντής της Αστικής Σχολής Χίου — 11ο Δημοτικό, μέχρι το 2021 που αφυπηρέτησε.

Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ομηρούπολης το 2006 — 2010 ως επικεφαλής της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας δημοτών Ομηρούπολης» και Δημοτικός Σύμβουλος Χίου από το 2010 — 2023 ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου . 

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου την περίοδο 2001 — 2002. Επίσης, ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου από το 1995 μέχρι το 2006 και για την περίοδο 2008 — 2010 , αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Χίου από το 2015 έως το 2019 και αρκετά χρόνια αντιπρόσωπος του κλάδου των εκπαιδευτικών στις συνελεύσεις της ΔΟΕ , εκλεγμένος κάθε φορά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Διετέλεσε πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ από το 2018, μέχρι την αφυπηρέτησή του.

Η Αγλαΐα Κυρίτση γεννήθηκε στην Αθήνα από Ηπειρώτη πατέρα και Χιώτισσα μητέρα, αγωνιστές και οι δύο της Εθνικής Αντίστασης οι οποίοι, ως πολιτικοί κρατούμενοι, πέρασαν χρόνια σε φυλακές και εξορίες.

Από τα σχολικά χρόνια συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα και αργότερα φοιτητικό μέσα από την Πανσπουδαστική όπου έγινε μέλος της ΚΝΕ.

Σπούδασε φιλόλογος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία όπου διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Φοιτητών Εξωτερικού.

Από το 1982, συμμετείχε ενεργά στην τοπική διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου και εκλέχτηκε συνοικιακή σύμβουλος με την παράταξη του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και στη δημοσιογραφία.

Εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ως τηλεοπτική ρεπόρτερ. Στην ΕΡΤ εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων.

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον κλάδο των ΜΜΕ και το 2013 έδωσε πολύμηνο αγώνα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των δημοσιογράφων

Το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, εκλέχτηκε περιφερειακή σύμβουλος. Το 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο διαφώνησε και διαχώρισε τη θέση της από τις πρώτες κιόλας διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την τρόικα.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στις βουλευτικές εκλογές του ίδιου χρόνου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Χίο.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ