21.11.2018 13:33

ΛΑΣ: «Χωρίς αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019»

Οι λόγοι που η ΛΑΣ καταψηφίζει το Τ.Π. του 2019

Σύσσωμα τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου, καταψηφίζουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, καθώς ισχυρίζονται ότι για ακόμη μία χρονιά στον προϋπολογισμό του δεν συμπεριλαμβάνονται ουσιαστικά έργα για τη χιακή κοινωνία, όπως αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά, καθώς επίσης και οι ολοκληρώσεις των έργων στα σχολεία, που υποτίθεται ότι θα τα παρέδιδαν το 2018. Ακόμη αναφέρουν την αγανάκτηση των προέδρων των κοινοτήτων, οι οποίοι κουράστηκαν να προσπαθούν για να προσφέρουν τα αυτονόητα της καθημερινότητας στα χωριά τους και σταμάτησαν να επεμβαίνουν σε διάφορα συμβούλια, χωρίς φυσικά να έχει λυθεί τίποτα. Ο πρόεδρος της ΛΑΣ κάνει λόγο για τα χρήματα του ΕΣΠΑ και για την απορρόφηση τους σε μη ουσιαστικά θέματα, που δεν εξυπηρετούν στην καθημερινότητα του κανέναν Χιώτη.

«Πυροπροστασία τι σημαίνει; Βεβαίως σημαίνει συντήρηση υλικού, σημαίνει συντήρηση δρόμων, σημαίνει όμως και μία σειρά άλλα ζητήματα της πυροπροστασίας που αναφέρονται στις αναδασώσεις, που αναφέρονται σε συγκεκριμένες δασολογικές μελέτες, που αναφέρονται στους καθαρισμούς ρεμάτων, που αναφέρονται σε αντιπυρικές ζώνες, που αναφέρονται σε σχέδια εκκένωσης, που αναφέρονται σε υπαρκτούς κινδύνους, ποιους, πώς και γιατί. Σας έχει περάσει, για παράδειγμα, από το μυαλό τι μπορεί να γίνει στο Ναγό που μας θυμίζει μία μικρογραφία στο Μάτι της Αττικής;  Αν γίνει το οτιδήποτε, που τα πάντα είναι περιφραγμένα;

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι εδώ μέσα ξεκινήσατε και ξεκίνησαν και οι προηγούμενοι με το να ‘ρχονται κάποιοι Πρόεδροι Κοινοτήτων να λένε πέντε πράγματα και δεν υπάρχει ψυχή εκτός από τον Καρούση και το Χαλκούση πρόεδρο; Πού  πήγαν οι άλλοι; Μήπως ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και τα βλέπουν περασμένα μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, για αυτό δεν ήρθαν; Να λένε “άσε, δουλεύουν αυτοί για μας; Οι άνθρωποι κουράστηκαν να βλέπουν αυτό που λέει ο κύριος δήμαρχος “καθημερινότητα”, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όσο να κι αν οι αντιδήμαρχοι να πάνε να καλύψουν, για να μην τους αδικήσω.  

Πότε θα γίνουν τα έργα του 2018 στα σχολεία, για να το θέσουμε απλά;

Έχουν εντάξει στα επιλέξιμα οι κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΕΣΠΑ, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία; Όχι βέβαια γιατί κοστίζουν χωρίς κέρδη για τους ίδιους.  Έχουμε εικόνα  ποια κτίρια αυτή τη στιγμή έχουν ελεγχθεί και πώς; Είναι δική μας η δουλειά να τα βάλουμε σε προτεραιότητα πετύχει όπως απαιτήσαμε να έρθει η επιτροπή ατομικής ενέργειας και να μετρήσει (για τις εκπομπές κεραιών κινητής). Και καλό θα ήταν, κύριε δήμαρχε, να θυμηθείτε ήταν και η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έγινε αυτή η δουλειά.

Αλλά από κει και πέρα όλα αυτά που λέμε τώρα για αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία και τα λοιπά, είναι αυτά που πρέπει να αποτελέσουν κεφαλαιώδη ζητήματα και να είναι η κορωνίδα αυτών των πραγμάτων. Διαφορετικά θα θρηνήσουμε ζωές. Ε

πειδή θα ακούσουμε τη μόνιμη επωδό ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν, δεν, δεν, εγώ  θα πω το εξής: Από τη φορολογική πίτα του 95% είναι δικά μας χρήματα και μόνο 5% δίνουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι αστοί, οι γνωστοί φτωχοί με τις θαλαμηγούς που έρχονται στο λιμάνι μας. Από αυτήν λοιπόν την άποψη και χρήματα υπάρχουν , απλά δεν υπάρχουν χρήματα για το λαό. Γι’  αυτό το λόγο καταψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη και ο πρόεδρος της ΛΑΣ.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ