14.12.2021 19:25

ΛΑ.Σ.Βορείου Αιγαίου: «Τα «φαραωνικά» έργα δεν λύνουν τα προβλήματα των νησιωτών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Χίο η Επικεφαλής ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου, Α. Κυρίτση

Περιοδεία πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, η Επικεφαλής ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση.

Στα πλαίσια της περιοδείας της παραχωρώντας συνέντευξη παρουσία και του Περιφερειακού Σύμβουλου της ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου, Γ. Αμπαζή αναφέρθηκε στα ζητήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Διαχειριστικής Αρχής σύμφωνα με την κα. Κυρίτση η φτωχοποίηση των νοικοκυριών στο Βόρειο Αιγαίο είναι γεγονός καθώς αγγίζει το 23%.

Στα χέρια της Ευρώπης και της Κυβέρνησης η ανάπτυξη των νησιών Βορείου Αιγαίου

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το έτη 2022-27 αποτελεί σύμφωνα με την ίδια έναν προϋπολογισμό καθοδηγούμενο και  στοχευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυβέρνηση:

«Από τα ίδια κονδύλια το μόνο που μπορεί να κάνει η Περιφέρεια είναι η μεταφορά των μαθητών, δακοκτονία και λειτουργικές δαπάνες αιρετών και υπαλλήλων».

Έτσι στόχος της Περιφέρειας, μέσα από νόμους και κανόνες είναι για την κα. Κυρίτση, η Περιφέρεια, να στοιχειοθετήσει και να ιεραρχήσει τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών τόσο στον τομέα της υγείας, της παιδείας και έργων.

Συμπληρώνοντας ο κ. Αμπαζής τόνισε ότι στόχος για τις κοινές διεκδικήσεις είναι η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα είτε σε εκλεγμένα όργανα του κοινωνικού και συνδικαλιστικού κινήματος είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι τα τοπικά συμβούλια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δοκιμάζει τους κατοίκους των νησιών ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι οι πλημμύρες σε χείμαρρους:

«Οι χείμαρροι και οι ποταμοί πρέπει να είναι χαρτογραφημένοι και να έχουν αντιμετωπιστεί ζητήματα για περιοχές «natura»».

Έτσι η ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου ζητά την υλοποίηση και την εφαρμογή ενός ενιαίου σχεδιασμού για έργα όπου δε θα εμπλέκονται «μικροπολιτικά» όπως δήλωσαν συμφέροντα.

«Όχι» της ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου στο έργο παράκαμψης του Βροντάδου

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη, Κ.Μουτζούρη την προσεχή Παρασκευή για την παράκαμψη του Βροντάδου αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου εμμένει στη σταθερή της θέση η οποία είναι κατά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθώς η Περιφέρεια οφείλει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά τόσο για τους κατοίκους όσο και το φυσικό περιβάλλον.

Τέλος παρακάτω το πρόγραμμα της περιοδείας της Αγλαΐας Κυρίτσης της Χίο:

  • Σήμερα 14-12-21  στις 6:00μμ, θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

  • Τετάρτη 15-12-21 στις 12:00, το μεσημέρι θα συναντηθεί με το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ (ΕΜΧ).

       Στις 3μ.μ. θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου και παραγωγούς της περιοχής.

  • Πέμπτη 16-12-21 στις 11:30 π.μ. θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου και περιοδεύσει στις κλινικές.

  • Παρασκευή 17-12-21 θα πάρει μέρος στη σύσκεψη της Π.Ε. Χίου, για τον περιφερειακό του Βροντάδου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ