20.1.2022 14:07

Καμία απάντηση για τις κινήσεις του Δήμου για το Θόλος καταγγέλλει η «Συμμαχία Αξίων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς απάντηση αποχώρησε από το Δ.Σ. Χίου η «Συμμαχία Αξιών», αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε για την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για το  ιδιοκτησιακό στο Θόλος.

Παρά την ψήφιση σειράς δράσεων, ο Επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Αξιών», Κ. Τριαντάφυλλος, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία απάντηση και η καθυστέρηση δημιουργεί ανησυχία στις αντιπολιτεύσεις.

«Δυστυχώς, είδαμε τη Δημοτική Αρχή να είναι στη λάθος θέση σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο μας. Για εμάς είναι σημαντικό, ο Χιώτης και Χιώτισσα να συνεχίσουν τον αγώνα ούτως ώστε να σταματήσει ο εγκλωβισμός του νησιού σε αυτή την ιστορία».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους που καθιστούν "λάθος" την απόφαση του Υπουργείου για δημιουργία δομής αυτών των χαρακτηριστικών στο Θόλος:

«Τόσο η γεωγραφική μας θέση όσο και η γεωγραφική μας υπόσταση δηλαδή ότι είμαστε ένας μικρός τόπος… υποχρεώνει όλους να αποδεχθούν ότι η μόνη κατάλληλη διεθνής πρακτική η οποία υπάρχει σε σχέση με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών είναι αυτή που προτείνουμε εμείς».

Μάλιστα η πρόταση αυτή σύμφωνα με το κ. Τριαντάφυλλο είχε υποστηριχθεί από την Κυβέρνηση κατά την περίοδο που η Ελλάδα διαχειρίζονταν με αυστηρότερο τρόπο τις μεταναστευτικές ροές με στόχο την προστασία των νησιών. Τότε μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Τριαντάφυλλος, τον συγκεκριμένο σχεδιασμό μετά από πρόταση του Υπουργού, Ν. Δένδια τον είχε ψηφίσει ο Υπουργός, Ν. Μηταράκης.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ