11.11.2023 14:46

«Η Χίος και όλα τα νησιά του Αιγαίου έχουν όλα τα δικαιώματα του Διεθνούς Δικαίου» - Βίντεο

Μήνυμα στην Τουρκία από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Δένδια για υφαλοκρηπίδα, Α.Ο.Ζ. και χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια

Μήνυμα στην Τουρκία για νομικά αβάσιμους και παράδοξους ισχυρισμούς, ότι τα νησιά του Αιγαίου επικάθονται στην Ασιατική υφαλοκρηπίδα, έστειλε από τη Χίο όπου βρέθηκε, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας.

Με αφορμή τα 111 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό, ο κ. Δένδιας έστειλες σαφές, ξεκάθαρα και αυστηρό μήνυμα ότι η Χίος, όπως και όλα τα νησιά του Αιγαίου, απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του Διεθνούς Δικαίου, δηλαδή υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια.

Παράλληλα μετέφερε, μήνυμα στήριξης της Χίου από την Ελληνική Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι αυτή η στήριξη δεν αφορά μόνο στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού αλλά πρώτιστα και μέγιστα στην εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

«Η Ελληνική Δημοκρατία έχει συνταγματικό καθήκον προάσπισης αυτών των δικαιωμάτων, το οποίο δεν πρόκειται να παραλείψει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ