27.1.2021 14:01

"Η πλειοψηφία της Χίου δεν αποδέχεται τον σχεδιασμό για υπερδομή"

Ανοιχτή η συζήτηση για δομή 500 ατόμων μόνο όταν αποσυμφορηθεί πλήρως η ΒΙ.ΑΛ.

Την αντίθεσή του στη δημιουργία υπερδομής στη Χίο που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη εγκατάσταση μετανατευτικού πληθυσμού εξέφρασε στην κάμερα του Politischios.gr ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο ίδιος, καταλόγισε στον Δήμαρχο πλήρη ταύτιση με τον Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δομή μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης 500 ατόμων, λέγοντας ότι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας δεν αποδέχεται τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ως προς την αποσυμφόρηση, ζήτησε από την Κυβέρνηση να παραμείνει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κατηγορώντας την ότι ουδέποτε πριν τις εκλογές, δεν έγινε ταύτιση του κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ. με δημιουργία νέας δομής 4.000 ατόμων.

Παράλληλα σημείωσε ότι, υπάρχει κίνδυνος μετά το πέρας της πανδημίας να αυξηθούν και πάλι οι ροές, αφού όπως εξήγησε, η μείωση των μεταναστευτικών ροών, δεν οφείλεται μόνο στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να περιορίσει το πρόβλημα μόνο στα νησιά, αρνούμενη να σηκώσει το πολιτικό κόστος από τη δημιουργία δομών σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ζήτησε ίση κατανομή του μεταναστευτικού πληθυσμού σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ