10.5.2021 13:24

Δραματικά γεγονότα οι θάνατοι μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ.

Η ΒΙ.ΑΛ. θα συνεχίσει να λειτουργεί παρά τις διαβεβαιώσεις Μηταράκη, λέει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ

Την παρέμβαση του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, προκάλεσαν οι δύο θάνατοι μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. αλλά και η γέννηση ενός μωρού στον δρόμο, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε στο Politischios.gr ότι προέχει η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των μεταναστών αλλά και της γέννησης ενός βρέφους στον δρόμο, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες διαμονής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου. 

Παράλληλα μετέφερε την πεποίθησή του ότι η ΒΙ.ΑΛ. όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί για πολύ καιρό ακόμα παρά τις διαβεβαιώσεις Μηταράκη ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μιχαηλίδη:

Οι δύο πρόσφατοι θάνατοι αιτούντων άσυλο στη ΒΙΑΛ, αβοήθητων και υπό άθλιες συνθήκες, αποτελούν δραματικά γεγονότα.

Η ίδια η πραγματικότητα, δυστυχώς με απόλυτα οδυνηρό τρόπο, έρχεται να καταδείξει την πλήρη ανεπάρκεια της δομής.

Η γέννηση ενός βρέφους χωρίς οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή σήμερα, έξω από τη ΒΙΑΛ, πρέπει να ερμηνευτεί ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο σοβαρότατων ελλειμμάτων στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού που διαβιοί εκεί.

Τα περιστατικά αυτά αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς για ακόμη μία φορά. Ο Υπουργόςστην τελευταία επίσκεψή του στο νησί δεν φάνηκε να ανησυχεί για τις συνθήκες του πρώτου θανάτου που είχε ήδη λάβει χώρα, καθώς δεν μπόρεσε να αφαιρέσει έστω λίγα λεπτά από τις κοινωνικές και μικροπολιτικές του δραστηριότητες για να επισκεφτεί τη ΒΙΑΛ.

 Η ίδια η χρονική εγγύτητά μεταξύ των παραπάνω γεγονότωνδεν επιτρέπει οποιαδήποτε αναφορά σε «μεμονωμένα» ή «ατυχή» περιστατικά, καθώς σαφέστατα αναδύονται δομικές ανεπάρκειες με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι το δόγμα «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο» μπορεί να οδηγήσει στην πλημμελή μέριμνα για την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ