11.5.2021 9:06

«Ο κ. Μιχαηλίδης, ως ιδρυτής της ΒΙΑΛ δε θέλει να τη δει να «διαλύεται»»

Ανταπαντά ο Νότης Μηταράκης στον Ανδρέα Μιχαηλίδη για τους θανάτους μεταναστών στο Κ.Υ.Τ. της Χίου

Την παρέμβαση του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη προκάλεσε η παρέμβαση του Ανδρέα Μιχαηλίδη για τους θανάτους μεταναστών στο Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ.. Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Ανδρέα Μιχαηλίδη για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των θανάτων των μεταναστών σημειώνοντας εκτός των άλλων ότι ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ "ως ιδρυτής της ΒΙ.ΑΛ." ποντάρει στο να μη κλείσει η δομή. 

Αναλυτικά το Π.Γ. του Νότη Μηταράκη σημειώνει:

"Ο κ. Μιχαηλίδης έχει ασθενή μνήμη. Καθώς είναι ο ίδιος και οι σύντροφοι του που ευθύνονται όχι μόνο για τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας της ΒΙΑΛ, αλλά και για την πολιτική ανοικτών συνόρων που έφερε τις ροές των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην χώρα μας και βύθισε τα πέντε νησιά του Βορείου Αιγαίου στην κρίση.  

Επέλεξε, δε, να εκμεταλλευθεί πολιτικά δύο θανάτους από παθολογικά αίτια και να εκφράσει την κρυφή του επιθυμία να παραμείνει ανοικτή η ΒΙΑΛ. Είναι πασιφανές, λοιπόν, ότι ο ιδρυτής της δεν θέλει να τη δει να «διαλύεται».

Ωστόσο, η ΒΙΑΛ πρέπει και θα κλείσει. Για να δώσει τη θέση της σε μια δομή που, αφενός θα προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους διαμένοντες, αφετέρου θα εμφυσήσει το αίσθημα ασφαλείας εντός και εκτός δομής και κυρίως στην τοπική κοινωνία. Μια δομή μακριά από τον αστικό ιστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά αντιμάχεται και τις κλειστές και ελεγχόμενες δομές, παραπέμποντας στις καλένδες τη λύση του προβλήματος για το νησί μας. Μια λύση που δεν θα έρθει μέσα από τον παρατεταμένο λαϊκισμό ούτε και από την ευκαιριακή και καταδικαστέα τυμβωρυχία του κ. Μιχαηλίδη.

Η πολιτική, που ακολουθούμε, οδήγησε σε συστηματική και διατηρήσιμη μείωση ροών, επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, ορατή μείωση επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και στα νησιά και στην ενδοχώρα και διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος. Άλλαξε ριζικά την εικόνα του μεταναστευτικού, έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και θα συνεχιστεί".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ