Πολιτική

27/4/18 12:40

τελ. ενημ.: 27/4/18 19:18

ΒΙΝΤΕΟ | Στόχος του αναπτυξιακού συνεδρίου η ανάληψη δεσμεύσεων από την Κυβέρνηση

Μέσα στον Μάιο η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Στους στόχους του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική Μυτιλήνη στις 2 και 3 Μαίου παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Χίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου Συντονιστικού Κυβερνητικού Έργου Θωμάς Τσούπος.

Όπως είπαν στόχος του συνεδρίου είναι η κυβέρνηση να κουβεντιάσει με τους κοινωνικούς φορείς και να καταγράψει τις προτάσεις τους. «Μετά από αυτή τη συζήτηση η Κυβέρνηση θα αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και με βάσει αυτές θα ζητήσουμε να κριθούμε στις επόμενες εκλογές», ανέφερε ο κ. Τσούπος, μεταφέροντας την άποψή του ότι μετά την έξοδο από το μνημόνιο η Κυβέρνηση θα μπορέσει να ασκήσει το δικό της πρόγραμμα και τη δική της πολιτική.

Τον Μάιο η ψήφιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Αναφερόμενος στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου ο Γ.Γ. της Κυβέρνησης Δ. Τεμπονέρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα αίτημα 30 και πλέον ετών το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου. «Μέσα στον Μάιο αναμένεται η ψήφισή του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν πρόκειται για αντιστάθμισμα της απώλειας του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Οι νησιώτες θα ισοσκελίσουν την απώλεια που είχαν εξαιτίας της δυσκολίας προσέγγισης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρόκειται για μία κοστολογημένη και σοβαρή πρόταση», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά από την 1η Ιουλίου με 50 εκ. ευρώ και στη συνέχεια θα χρηματοδοτείται με 150 εκ. ευρώ ανά έτος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τον επιβάτης που θα έχει ένα συμπλήρωμα στο εισιτήριό του αλλά και τις επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν χρήματα ηλεκτρονικά για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της μεταφοράς. Όλο αυτό το σύστημα θα βοηθήσει την παραγωγική οικονομία όλων των νησιών», κατέληξε ο κ. Τεμπονέρας.  

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση